4 reguli de aur pentru o piele frumoasă

4 reguli de aur pentru o piele frumoasă

Pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să-ți “asculți” pielea. Ca orice organism viu, și pielea reacționează la factorii externi.

Chiar dacă tipul tău de piele este predominant uscat, gras sau mixt, acest lucru se poate schimba în funcție de fluctuațiile de temperatură și umiditate, duritatea apei, schimbarea anotimpurilor, timpul petrecut în spații închise și ventilate artificial, dereglări hormonale, alimentație, produsele de skin care pe care le folosești și chiar starea de spirit și nivelul de stres.

Astfel, un ten gras de exemplu, poate avea perioade în care devine uscat sau sensibil și tot așa.

Iată cele 4 reguli de care să ții cont pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă:

  1. Adaptează-ți rutina de îngrijire și produsele, în funcție de nevoile actuale ale pielii tale. Chiar dacă ai tenul uscat, nu este nicio problemă să folosești produse dedicate tenului mixt sau gras, dacă simți că în ultima perioadă secreția de sebum este mai mare decât în mod normal. La fel și în cazul tenului gras, poți folosi creme nutritive dacă îți simți pielea uscată, se descuamează sau este lipsită de vitalitate.
  2. Folosește produse de îngrijire cu un PH cât mai apropiat de PH-ul pielii, pentru a evita dezechilibrarea stratului hidro-lipidic. Cele mai dese probleme și schimbări ale pielii survin din dezechilibrul la nivelul PH-ului. Evită produsele astringente care usucă prea tare și cosmeticele cu ingrediente iritante. Alege produse de calitate, cu formulări sigure și eficiente, care nu sunt agresive cu tenul tău.
  3. Cel mai important pas în rutina de îngrijire înainte de culcare, este curățarea tenului! Sub nicio formă să nu te culci cu machiajul pe față sau fără să cureți tenul chiar dacă nu te machiezi. Peste zi, pe lângă machiaj, porii sunt încărcați cu sebum, praf și alți factori poluanți. În timpul nopții, pielea “lucrează”, intră în procesul de regenerare și își clădește prin secreția de uleiuri, bariera de protecție. Așadar, are nevoie să respire. Și dacă nu te-am convins până acum cât este de importantă demachierea, un argument foarte important este faptul că dormitul cu machiaj pe față duce la apariția prematură a ridurilor și apariția coșurilor și punctelor negre.
  4. Mergi cel puțin o dată pe lună la o ședință de hidrodermabraziune și infuzie cu vitamine, pentru a da luminozitate și a hrăni tenul în profunzime. Tratamentul cu JetPeel, de la AVRA Institute, asigură o curățare în profunzime a pielii și în funcție de starea tenului, sunt mai multe tipuri de cocktailuri cu substanțe active și vitamine, care sunt infuzate în profunzime pentru o eficiență maximă

Leave a Reply