FORBES LIFE – Aprilie 2018

RITUALUL DE ÎNGRJIRE DE LA 20 ANI va determina ce probleme vei avea de rezolvat după 30 și 40 ani, astfel încât este esențial să folosești zilnic o cremă hidratantă cu factor de protecție solară și produse cosmetice ce conțin antioxidanți. După vârsta de 25 de ani, pe lângă tratamentele de curățare și hidratare, tratamentele non-invazive cu retinol și peelingurile chimice superficiale pot completa rutina de îngrijire prin regenerarea tenului, redându-i strălucirea și prospețimea. În rândul procedurilor non-invazive se încadrează și mezoterapia virtuală, needle-free. Tratamente precum JetPeel se realizează prin infuzarea transdermică a unui complex de bio-rejuvenare ce are la bază patru tipuri de acid hialuronic cu diferite formule și greutăți moleculare, care hidratează în profunzime și îmbunătățesc tonul și textura pielii și o combinație de bio-peptide ce produce un efect special de lifting și dăruiește tenului luminozitate. Altă procedură non-invazivă devenită tot mai populară deoarece rezolvă natural problema laxității pielii este reprezentată de tehnologie. În trecut, singura soluție viabilă era liftingul chirurgical, dar noile tehnologii non-invazive ce folosesc puterea combinată a ultrasunetelor și undelor de radiofrecvență, precum BTL Exilis Elite vin pentru o oferi alternativă performantă, fără durere și fără sângerare. Tratamentul stimulează producția de colagen și de elastină, contribuind la recăpătarea fermității pielii, iar rezultatele sunt rapide și spectaculoase. Iar până la a apela la intervențiile chirurgicale mai avem și alte variante din categoria minim invazivă, injectări cu acid hialuronic, botox etc. CÂT DE TÂRZIU ESTE PREA TÂRZIU? Ca de fiecare dată când vine vorba despre proceduri estetice, non-invazive și minimum invazive, „prea devreme“ și „prea târziu“ sunt noțiuni individuale, ce țin cont de foarte multe variabile. Dacă în trecut injectarea cu Botox era folosită cu precădere după vârsta de 45 de ani, tratând ridurile adânci și având
uneori rezultate care i-au adus reputația de a „îngheța“ expresiile feței, în ultimii doi ani, acesta a început să fie folosit, în doze mici, ca tratament de prevenție, pentru a preveni adâncirea ridurilor de expresie. Injectarea cu Botox este un tratament simplu, nechirurgical, care reduce temporar sau elimină liniile de încruntare, ridurile de expresie de pe frunte, ridurile laba gâștii de la ochi, de nivel moderat și sever. Singurul aprobat în România, tratamentul cu VISTABEL, o toxină botulinică de tip A, acţionează prin blocarea impulsurilor nervoase direcţionate către muşchii în care a fost injectat, prevenind contracţia muşchilor și conducând la o „paralizie“ temporară şi reversibilă.
Astfel, scăzând activitatea mușchilor, obținem reducerea aspectului acestor linii de expresie. De exemplu, ameliorarea aspectului ridurilor dintre sprâncene are loc, în general, în decurs de o săptămână după tratament, efectul maxim fiind observat după cinci-șase săptămâni de la injectare, și menținându-se, în medie, patru-șase luni după tratament. CÂT DE MULT ESTE PREA MULT? În paralel, începând cu vârsta de 30 de ani apare problema pierderii volumului facial în zona centrală a feței și bărbiei, din cauza scăderii producției de colagen și acid hialuronic și a scăderii stratului de grăsime subdermic. Filler-ele dermice cu acid hialuronic, precum Juvéderm și Restylane, oferă o gamă de soluții alternative pentru tratamente personalizate ce îmbunătățesc natural trăsăturile feței, oferind rezultate de durată, dar nu permanente, acidul hialuronic resorbindu-se în general în 12 luni de la procedură. Efectele sunt însă prelungite datorită creșterii producției de colagen în zona tratată. Filler-ele cu acid hialuronic sunt recomanate pentru a netezi ridurile și liniile fine, pentru a crea buze mai accentuate și a reda volumul și conturul facial. Una dintre îngrijorările principale atunci când apelăm la tratamente injectabile de umplere este aceea de a nu arăta overfilled. Realizate însă de un specialist, în dozele corecte, în punctele potrivite și la intervalele recomandate, tratamentele cu fillere au un aspect natural. În cazul unui rezultat necorespunzător, filler-ele cu acid hialuronic pot fi dizolvate prin injectarea unei substanțe numită hialuronidază, pe când efectele botoxului aplicat greșit vor fi vizibile între șase și nouă luni. Rezultatul este perfect atunci când tu te bucuri de ce vezi în oglindă în fiecare zi, iar cei care te întâlnesc spun că arățineschimbat, fără a-și imagina că ai intervenit în vreun fel. Chiar și în cazul tratamentelor minim invazive, „mai puțin estemai mult“, astfel încât experiența și expertiza medicului vor face diferența, iar o abordare conservatoare este secretul: mai puțină substanță, folosită în mai multe zone, va aduce de multe ori un rezultat mai natural. Dacă injectarea cu botox se folosește în partea superioară a feței, injecțiile cu acid hialuronic sunt recomandate pentru zona de sub ochi, pomeți, liniile din jurul gurii, buze și bărbie, putând fi folosite după vârsta de 40 sau 50 ani chiar și pentru un lifting nechirugical al nasului, bărbiei, zona tâmplelor și a urechilor, și oricând pentru a corecta anumite imperfecțiuni.
Combinând tratamente diferite și prevenind pentru a nu fi nevoit să tratezi, vei dobândi control asupra modului în care te simți la fiecare vârstă. FRUMUSEȚE DINCOLO DE VÂRSTĂ. Dacă obiectivul strategic este să arătăm cel mai bine posibil la vârsta de 50 ani și după, tot ce trebuie să facem este să punem la punct un plan, cu obiective intermediare, adaptate prin tratamente specifice fiecărei vârste, pe care să le urmărim constant. Este însă mai ușor decât oricând astăzi, când domeniul esteticii ne pune la dispoziție „tactici“ moderne, care ne ajută să menținem frumusețea naturală, să corectăm cu blândețe semnele trecerii timpului și să ne modelăm definiția proprie a frumuseții fără vârstă.

Post a Comment

Fă o programare