Augmentarea labiilor mari

Augmentarea labiilor mari este un tratament anti-aging eficient și sigur, având ca efect revitalizarea  zonei intime.

Cu trecerea timpului, principalul semn de ├«mb─âtr├ónire a labiilor mari este hipotrofia, cu pierderea tonicit─â╚Ťii ╚Öi a func╚Ťiei lor. ├Än plus, pierderea de volum red─â zonei genitale un aspect ├«mb─âtr├ónit. Astfel, labiile mari apar relaxate, l─âsate, deshidratate, ca ╚Öi cum ar prezenta un exces de piele.

Odat─â cu pierderea de volum, labiile mari ├«╚Öi pierd ├«ns─â ╚Öi rolul func╚Ťional, acela de a proteja regiunea vulvar─â, orificiul uretral, orificiul vaginal ╚Öi clitorisul. Astfel exist─â riscul de a ap─ârea mai frecvent: infec╚Ťii urinare sau iritatii urinare, secre╚Ťii vaginale inexplicabile, senza╚Ťie de arsur─â vulvar─â sau reducerea sensibilit─â╚Ťii intime.

Efectele tratamentului:

  • restabilirea volumului labiilor mari
  • eliminarea discomfortului fizic
  • recuperarea unei vie╚Ťie sexuale normale

Cum func╚Ťioneaz─â?

Labioplastia nechirurgicală constă în mărirea volumului labiilor mari, cu scop estetic sau medical, fiind vorba practic de o restaurare labială.

Unele femei prezint─â o predispozitie constitu╚Ťional─â pentru labii mici, atrofice, ├«nca de la na╚Ötere, iar atunci lipodistrofia apare precoce, la v├órsta de 35-40 ani. Alte femei, ├«n special dup─â o cura de sl─âbire, prezint─â o diminuare a reliefului labiilor mari, care nu mai acoper─â labiile mici.

Pe de alt─â parte, procesul de ├«mb─âtr├ónire antreneaz─â pierderea de colagen ╚Öi atrofia gr─âsimii, fenomene care se manifest─â ╚Öi la nivelul labiilor mari, conduc├ónd la pierderea volumului ╚Öi consisten╚Ťei acestora ├«n menopauz─â.

Este posibil─â refacerea structurii ╚Öi volumului labiilor mari prin injectarea de plasm─â proprie, acid hialuronic. Injectarea de acid hialuronic are rezultatele care se p─âstreaz─â ├«n medie 10-12 luni. Procedura este recomandat─â femeilor care doresc o interven╚Ťie mai scurt─â ╚Öi mai simpl─â, f─âr─â perioad─â de preg─âtire ╚Öi recuperare.

Injectarea se realizeaza sub anestezie local─â, cu ajutorul unei canule, este indolor─â.

├Än urma inject─ârii este posibili─â apari╚Ťia unui edem, hematom sau unei senza╚Ťii de jen─â local─â timp de 48-72 ore dup─â tratament.

Pentru a nu modifica rezultatul estetic se recomand─â evitarea oric─ârei manipul─âri a zonei tratate, timp de 5 zile dup─â procedur─â.

Unele femei sufer─â ╚Öi de hipertrofia labiilor mici, caz ├«n care augmentarea volumului labiilor mari poate fi combinat─â cu radiofrecven╚Ťa aplicat─â pe labiile mici.

Dr. Raluca Hera

Medic primar obstetrica ginecologie
Doctor in Stiinte Medicale
Specialist Age Management Genital
Specialist Ginecologie Estetica

Domeniul meu de expertiza este considerat tabu pentru unele femei, iar pentru altele reprezinta o povara permanenta! Cu toate acestea, necesitatile si problemele care apar in timp in aceasta zona delicata sunt relativ frecvente, nu se rezolva de la sine si in final scad increderea in propria persoana, degradeaza calitatea vietii in general si a vietii sexuale in special.

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoana la persoana.

×