Bronzare organică

Îți dorești un bronz sănătos, o culoare uniformă, intensă, cu un aspect exotic și o piele radiantă? Bronzarea organică profesională este răspunsul. Un bronz ”artificial”, 100% sigur, fără efectele adverse ale expunerii la soare sau solar.

Aplicată de unul din terapeuții AVRA, loțiunea de bronzare organică pe bază de DHA (Dihidroxiaceatonă) va fi distribuită uniform pe piele, rezultatul fiind un bronz perfect, fără pete sau dungi, cu o nuanță naturală.

Bronzarea organică cu substanțe performante nu presupune riscuri, astfel încât poți evita riscurile asociate expunerii la soare: îmbătrânirea pielii, apariția ridurilor sau a altor probleme de sănătate a pielii. Mai mult decât atât, eventualele arsuri pe care le poți suferi în urma expunerii intense la soare sau la solar sunt complet evitate.

În acest moment, bronzarea organică este singura soluție de bronzarea 100% sigură. O poți alege în orice anotimp, fie pentru un bronz de lungă durată sau efect instant înaintea unui eveniment sau unei ședințe foto.

Rezultatele sunt vizibile pentru orice tip de piele, astfel încât și cel mai palid ten poate obține bronzul perfect în doar 3 pași:

 1. Exfolierea – Înaintea ședintei de bronzare organică este recomandat ca pielea să fie exfoliată. Se recomandă un peeling mecanic energic, efectuat acasă, cu o zi înainte de bronzarea organică.
 2. Pulverizarea – Terapeutul va pulveriza loțiunea de bronzare organică pe întreg corpul, cu ajutorul unui dispozitiv de tipul unui ”pistol” special. Soluția de bronzare organică pe baza de DHA (Dihidroxiacetona) va adera la piele instantaneu, iar efectul final al bronzării va fi vizibil la aproximativ 8 ore de la pulverizare.
 3. Finalizarea – Dupa aplicarea loțiunii, terapeutul va folosi pistolul special pentru uscarea acesteia. La încheierea ședintei de bronzare organică te vei putea îmbrăca liniștit(ă), pentru că soluția va fi complet uscată, iar hainele nu se vor păta. Loțiunea profesională folosita prin pulverizare în cadrul procedurii de bronzare organică conține o formulă aparte, care pătrunde imediat în piel. Nu vei avea niciodată senzația de gras sau lipicios – atât de des întalnita in cazul cremelor de auto- bronzare. Formula loțiunii de bronzare organică DHA ți se va părea de-a dreptul magică, întinderea ei pe corp fiind uniformă, fară pete sau dungi. În plus, aceasta oferă o strălucire de invidiat pielii, la care se adaugă efectul anti-îmbătrânire pe care îl conferă, pe termen lung.

Ce conține soluția de bronzare organică și cum funcționează?

DHA este ingredientul principal soluțiile noastre de bronzare organică – un ketozahar care intră în contact cu primul strat de celule al epidermei. Interacțiunea dintre DHA ți aminoacizii de la suprafața pielii generează colorarea primului strat de celule, obținându-se astfel „delicioasa” culoare ciocolatie a bronzului.

Loțiunea de bronzare organică pe bază de DHA oferă un nivel de detaliu și de acoperire demn de invidiat. Nu mai trebuie sa vă temeți de pete sau dungi de culoare, căci riscul de apariție a acestora este practic inexistent. Ba mai mult, culoarea arată natural, ca un bronz la soare, evitând în schimb uscarea și deshidratarea pielii.

Fomula acestei loțiuni reprezinta un excelent echilibru între ingredientele de bronzare organică și uleiul de ricin arhicunoscut pentru proprietățile de hrănire și hidratare a pielii, oferindu-i o strălucire de invidiat. Mirosul este ușor caramelizat, plăcut și delicat.

Loțiunea de bronzare organica are un pH echilibrat, asigurând uniformizarea culorii, fără pete sau dungi. Concentrația de DHA este minuțios analizată în laborator pentru a stabili exact procentajul necesar pentru a colora pielea fără a dăuna în vreun fel epidermei, fără a usca pielea sau a lăsa pete.

Întrebări frecvente

Cât durează ședința de bronzare organică și când se văd rezultatele?

Ședința de bronzare organică cu DHA durează aproximativ 10-15 minute. Culoarea închisă a bronzului nu apare imediat, ci după o oră. Bronzul final este vizibil după 8-24 de ore. Un bronz frumos și de durată trebuie menținut prin repetarea unei ședinte, o dată pe săptămână.

Care sunt riscurile și precauțiile?

Procedura de bronzare organică cu DHA nu folosește raze UV,  și s-a demonstrat că acest tip de bronzare artificială este mai putin toxic pentru organism decât… aspirina, cofeina și sarea de masă. Riscurile sunt minime, iar rezultatele sunt garantate. Trebuie luat în calcul însă că  bronzarea cu DHA nu asigură protejarea pielii împotriva razelor UV. Chiar dacă pielea capătă un anumit grad de bronzare,  aceasta se poate arde la soare la fel de ușor ca pielea albă, nebronzată. De aceea, pielea trebuie protejată în continuare cu loțiuni cu un grad mai mare sau mai mic de SPF, în funcție de tipul de piele.

Cum arată bronzul obținut?

Bronzul inițial este maro închis (numit și ”bronz Jamaican”), datorită acțiunii bronzantului. După baie va rămâne un bronz auriu.

Bronzul va fi portocaliu?

Nu există acest risc, tehnica de bronzare a evoluat mult în ultimii ani. Am ales pentru clienții AVRA Aesthetic Institute cea  mai avansată metodă de bronzare de pe piață, cu rezultate naturale.

Există riscuri?

Acesta este un procedeu ce  are la bază un produs cosmetic testat, care folosește componente de bronzare organică. Acestea nu sunt bazate pe acțiunea dăunătoare a razelor UV, fiind o alternativă sănătoasă la expunerea solară.

Cât de des trebuie repetată procedura?

Frecvența aplicării depinde de preferințe și rezultate individuale. Pentru unele persoane o vizită săptămânală la institutul de estetică este suficientă, în timp ce altele preferă mai multe vizite pentru a obține un bronz mai puternic. Specialiștii recomandă două, trei vizite inițiale, în prima săptămână, urmate de o frecvență de o dată sau de două ori pe săptămână pentru a menține bronzul intens.

Este recomandată aplicarea dublă de prima dată, pentru o culoare mai intensă?

Dacă este prima procedură de bronzare organică pe bază de DHA, nu este recomandat să exagerezi, pentru a evita o reacție alergică. Recomandarea este de a avea cel puțin câteva ore între sesiuni.

Pot avea reacții alergice?

Dacă pielea este foarte sensibilă sau alergică la produse autobronzante, există riscul unor reacții adverse. Dacă ai stii ca ai astfel de probleme ar fi bine sa iti intrebi medicul inainte de a apela la o astfel de procedura.

Ce se întâmplă dacă inhalez această substanță?

Deși nu există nimic dăunator în formula pentru bronzare organică, care să cauzeze probleme,  recomandarea este să îți ții respirația în timpul procesului, în momentele în care există posibilitatea inhalării.

Ce fac dacă îmi intră în ochi?

Este recomandat să tii ochii închiși în timpul procesului de bronzare, chiar dacă riscul iritării acestora este minim.

Cum procedez cu părul?

Substanțele nu sunt absorbite în păr și nu il decolorează/colorează, deci purtarea unei căști protectoare este opțională.

Poate păta hainele?

Ca în cazul oricărui alt produs cosmetic colorant, există posibilitatea de a fi transferat pe haine. În majoritatea cazurilor, petele de pe haine ies la spălat. Momentul cel mai probabil când hainele se pot păta este imediat după aplicarea produsului. Procedura noastră oferă timpul optim pentru uscarea și minimizarea posibilității de transfer, însă recomandăm purtarea unor haine lejere, închise la culoare.

RECOMANDĂRI

ÎNAINTE
 • Exfoliați pielea cu o zi înainte de programarea AVRA. Insistați în zonele cu piele aspră, precum genunchii, coatele, încheieturile și talpile; se recomanda un peeling mecanic energic, aplicat pe toate zonele corpului, inclusiv față.
 • Înaintea ședinței de bronzare organică faceți duș; nu utilizați gel de dus emolient sau loțiuni de corp emoliente în ziua aplicării soluției de bronzare organică, deoarece acest lucru reduce rezultatul final;
 • Înaintea ședinței de bronzare organică, pielea trebuie să fie perfect uscată; la nivel facial este necesară o demachiere profundă înaintea ședinței de bronzare organică;
 • Vă recomandăm ca îmbracămintea cu care veniți la institut în ziua bronzării să fie de culoare închisă, confortabilă și ceva mai largă;
 • Recomandăm efectuarea epilării înainte cu cel puțin o zi, pentru a oferi porilor ocazia să se închidă, sau după ce bronzul a dispărut;
 • Nu folosiți deodorant sau parfum înaintea ședinței de bronzare organică sau în timpul de acționare a substanțelor active din compoziția acesteia (8 ore după procedură).
DUPĂ
 • Imediat după aplicarea loțunii de bronzare, pielea trebuie lăsată să se usuce integral, iar terapeutul AVRA se va asigura de acest lucru. Ca măsură de precauție, vă recomandăm să nu vă udați pielea minimum 8 ore de la încheierea ședintei de bronzare organiă (de ex, faceți duș în dimineața următoare);
 • Nu este recomandată purtarea de lenjerie intimă mulată pe corp înainte/după primul duș (la minimum 8 ore de la ședința de aplicare);
 • Vă recomandăm ca între etapa de aplicare a loțiunii de bronzare și duș să nu faceți efort, activități sportive, saună (să nu transpirați excesiv), înot.
 • Nu vă îngrijorați dacă în timpul dușului se ”ia” o parte din loțiunea de bronzare – aceasta reprezintă o etapa din procesul de bronzare. Pielea va continua să se bronzeze până la 8 ore după încheierea ședinței de bronzare organică;
 • Utilizați de două ori pe zi loțiune de corp emolientă, după ce ați facut dus. Acest lucru reduce rata de exfoliere a pielii, iar bronzarea va rezista mai mult timp;
 • Dacă doriți să păstrați cât mai mult timp culoarea, evitați baile prelungite, tratamentele cu apă termală și înotul pe perioade prea mari de timp. De asemenea, se recomandă evitarea produselor exfoliante pentru ten și piele, efectuarea ședințelor de împachetare, masaj, UCW. Electrostimularea nu prezintă contraindicații, cu recomandarea ca după ședința de electrostimulare să se aplice creme hidratante, în schimbul celor cu efect termic;
 • Bronzarea are loc treptat. Tenurile mai deschise se bronzează mai încet, fiind necesare mai multe ședințe pentru o pigmentare mai accentuată. A doua ședință se poate face chiar în ziua imediat următoare, însă fără a mai aplica peelingul corporal. Se pot face mai multe ședințe într-o săptămână, până la obținerea nuanței de bronz dorite. Celulele epidermei se regenerează o dată la 7-9 zile, moment în care este indicată efectuarea unui nou peeling energic pentru eliminarea celulelor moarte, ulterior putând să vă programați la o nouă ședință de bronzare organică.
 • Contraindicații:
  • Psoriazis, eczeme, răni deschise;
  • În cazul unei sarcini – este bine sa se consulte medicul înainte de aplicare. Nu există studii care să ateste că bronzarea organică poate dăuna sarcinii, însă în lipsa unor studii extinse nu recomandăm procedura femeilor însărcinate. De asemenea, există riscul de colorare neuniformă;
  • Nu exista informații care să ateste riscuri în cazul diabetului, dar pentru a preveni orice problemă consultarea specialistului este necesară.
×