Peeling chimic

Ce este peeling-ul chimic?

Peeling-ul chimic este o procedură modernă de îngrijire și estetică a pielii, folosită în toată lumea, pentru rezultatele extraordinare pe care le are. Prin exfoliere și prin aplicarea unui cocktail benefic de acizi, pe piele, în mod personalizat, peeling-ul chimic are un real efect de „reset”, de rejuvenare a pielii. 

Un peeling chimic ajută în regenerarea pielii care, totodată, își recapătă sănătatea și tonusul și suplețea. Orice tip de piele poate să beneficieze de efectele unui peeling chimic, indiferent de vârsta unui pacient. 

Exfolierea chimică realizată la AVRA Institute este sigură și eficientă, adaptată în funcție de fiecare nevoie, și propune formule potrivite unei gamă largi de afecțiuni cutanate. Exfolierea chimică a pielii este administrată exclusiv de către specialiști autorizați.

Din punctul de vedere al evoluției metodelor de peeling chimic facial, în dermatologie, se folosesc trei tipuri de peeling, în funcție de adâncimea până la care acționează acesta, la nivelul pielii:

Peeling-ul chimic superficial: acest tip de peeling poate să penetreze o parte din epiderm (primul strat al pielii), în funcție de acizii folosiți și de concentrația acestora. 

Peeling-ul chimic mediu: afectează epidermul în întregime și poate chiar să depășească joncțiunea dermo-epidermică (limita dintre primul și al doilea strat al pielii). 

Peeling-ul chimic adânc: penetrează până în dermul mediu sau profund, și nu se mai utilizează în zilele noastre, din cauza recuperării dificile și a riscului mare de reacții adverse. 

În ceea ce privește compoziția peeling-urilor chimice, aceasta include diverși acizi: AHA (glicolic, lactic), BHA (acid salicilic), TCA- acid tricloracetic. Adâncimea până la care vor pătrunde, la nivelul pielii, este influențată de concentrația acizilor, de pH-ul pielii, de timpul de acțiune sau de combinarea mai multor feluri de acizi, în soluția de peeling. 

În clinica Avra Institute, pentru confortul pacienților, se utilizează peeling-uri chimice superficiale, efectuate în protocoale de câte 3-4 ședințe, la interval de 3 săptămâni. Această variantă este cea mai sigură, cu cea mai mică perioadă de recuperare și cel mai mic risc de reacții adverse.

Cum se realizează un peeling chimic la Avra Institute

Peeling-ul chimic la Avra se face în funcție de recomandările medicului dermatolog și de fiecare caz în parte, în mai multe ședințe, potrivit tenului tău, doar în sezonul rece. 

O ședință de peeling chimic presupune următorii pași:

  • demachierea și curățarea feței;
  • specialistul aplică pe fața ta amestecul de acizi și substanțele necesare peeling-ului chimic;
  • este nevoie fie să aștepți o perioadă, pentru neutralizare, fie peeling-ul se va neutraliza, de la sine, în timp de 12 ore, prin contactul cu uleiurile naturale ale pielii;
  • la finalul procedurii, se aplică pe ten o cremă cu factor de protecție solară.

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoana la persoana.

Când este recomandat un peeling chimic

Din când în când, din cauza factorilor de mediu și a procesului natural de îmbătrânire, pielea poate suferi diferite probleme, își pierde aspectul tânăr și strălucirea, ceea ce adaugă ani pe chipul tău. Deși peeling-ul chimic facial este foarte popular și apreciat în rândul pacienților Avra Institute, metoda peeling-ului chimic poate să fie folosită și pe alte zone ale corpului, precum spatele și decolteul, nu doar pe față. 

Ai putea să ai nevoie de un peeling chimic facial atunci când remarci o îmbătrânire vizibilă a pielii, precum și în caz de acnee, pori dilatați, hiperpigmentare și alte afecțiuni ale pielii sensibile. 

Pentru fiecare tip de ten și problemă există o formulă specială de tratament, care crește rata de înnoire celulară, aducând la suprafață un nou strat de celule. Peeling-ul chimic reduce ridurile, punctele negre și elimină erupțiile acneice.

Totodată, este bine de știut și că un peeling chimic poate să stimuleze și să crească producția de colagen. Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen se diminuează, iar fibrele de colagen încep să se deterioreze, astfel încât aspectul pielii se schimbă și apar ridurile. Începând cu vârsta de 25 de ani, colagenul se distruge cu o rată de 1,5% pe an. De aceea, tratamentele de tip peeling chimic au avantajul menționat, putând să ajute în menținerea tinerețea pielii un timp mai îndelungat.

Beneficiile peeling-ului chimic

Exfolierea chimică a pielii implică, de fapt, un proces de decojire, ca urmare a administrării unui tratament special. În felul acesta, se elimină celulele deterioare sau moarte, făcând loc pentru celule noi și sănătoase. 

Această procedură este denumită reînnoire celulare. Accelerarea procesului de reînnoire celulară, cu ajutorul exfolierii chimice, permite pielii să se refacă, reducându-se semnele de îmbătrânire, arsurile cauzate de expunerea la soare, dar și alte substanțe reziduale.

Multe persoane se tem de peeling-ul chimic, gândindu-se că este dureros. Însă această informație despre exfolierea chimică este falsă. Peeling-ul chimic superficial este, de regulă, un tratament ușor de suportat și sigur. Pielea nu este deterioată în urma unui astfel de tratament. Vei experimenta, mai degrabă, o sensibilitate crescută a pielii, o perioadă, însă specialistul este cel care îți va recomandă metodele de protecție și de îngrijire, după un peeling chimic.  

Mai mult decât atât, dacă îți este teamă că ai putea să pleci de la ședința de peeling chimic având pielea înroșită, ar trebui să știi că tratamentul de peeling chimic efectuat la Avra Institute îți asigura un ten strălucitor, sănătos și un disconform minim, precum și un nivel de decojire vizibilă aproape de nesesizat. 

Cum decurge perioada de recuperare după peeling chimic

Timp de aproximativ 30 de zile, tenul va fi mai sensibil, de aceea este necesar să urmezi întocmai indicațiile de îngrijire ulterioară ale specialistului.

Tratamentele de exfoliere chimică superficială sunt ușor de accesat, deoarece, așa cum a fost amintit, nu agresează pielea și, în plus, nici nu necesită un timp de recuperare mare. 

Vei pleca din clinica Avra cu un ten proaspăt, vizibil întinerit și îți vei putea relua imediat rutina zilnică. Este important, totuși, să urmezi recomandările specialiștilor, astfel încât să crești eficiența rezultatelor peeling-ului chimic și să reduci, pe cât posibil, înroșirea și decojirea pielii. 

Iată de ce ar trebui să ții cont:

  • Este contraindicat să folosești alte substanțe exfoliante (precum retinol, alți acizi, și nici metode de exfoliere mecanică, particule de tip scrub) cu 3-5 zile înainte de ședința ta de peeling chimic, și nici câteva zile după aceasta.
  • Este necesar să aplici cremă cu protecție solară pe ten atât dimineața, cât și odată la trei, patru ore, în timpul zilei, indiferent de mediul în care îți desfășori activitatea.
  • După un peeling chimic, produsele pe care le vei putea folosi trebuie să aibă proprietăți de hidratare și să nu fie agresive cu tenul tău.
  • Este important să eviți activități care provoacă transpirație excesivă, în primele 24 de ore de la administrarea peeling-ului chimic.
  • Nu uita să te hidratezi bine!

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoana la persoana.

Tipuri de peeling și avantajele acestora

La Avra Institute ai posibilitatea să alegi dintre cele trei tipuri de peeling disponibile. 

Skouras Med/PCA Skin

Exfolierea chimică PCA Skin și Skouras Med realizată în București exclusiv la Avra Institute, este benefică pentru majoritatea tipurilor de piele. 

După un tratament PCA Skin/Skouras Med vei beneficia de toate efectele unui peeling chimic: îmbunătățirea texturii, a aspectului, reducerea liniilor de expresie și a ridurilor, reducerea semnelor post-acneice și a cicatricilor, amelioarea hiperpigmentării, ca urmare a expunerii la soare. 

PCA SKIN este compania care a introdus pe piață exfolierea de tip Jessner modificată și îmbunătățită, o soluție care îmbină acidul lactic, cel salicilic, kojic, citric și rezorcinol.

Totodată, PCA SKIN este și lider în domeniul exfolierii chimice și, de-a lungul a 25 de ani, a creat tratamente profesionale de top, în domeniu. 

BioRePeel C13

Acest tip de tratament are un efect similar unui peeling chimic de intensitate medie, având însă avantajul că pătrunde în straturile profunde ale dermului, exfolierea fiind minimă. 

Printre ingredientele sale active se numără TCA, acidul salicilic, acidul lactobionic, iar acestea contribuie, împreună, la o stimulare profundă a regenerării pielii. BioRePeel C13 conține, în plus, vitamine, aminoacizi și un agent special de lifting, prin care sunt prevenite urmele îmbătrânirii cutanate. 

Cu ajutorul BioRePeel C13 de obțin rezultate precum:

 • îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafața pielii;
 • stimularea regenerării pielii;
 • reducerea acneei prin proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare;
 • piele netedă și revitalizată;
 • tratează punctele negre și cicatricile post-acneice;
 • nu apare fotosensibilitatea și poate fi folosit pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul rece ca peeling-ul chimic.

În cadrul acestul tip de tratament nu sunt utilizate ace, nu este necesară anestezia și nu ai nevoie de timp de recuperare. 

ZO SKIN Stimulator Peel

Această metodă propune o combinație unică de ingrediente de exfoliere, revigorare și regenerare cutanată. Conține acizi beta/alfa, care stimulează fluxul celular, reduc liniile fine și ridurile și îmbunătățesc textura și claritatea pielii. Acizii din ZO Skin Stimulator Peel sunt 10% acid salicilic, 10% acid lactic și 10% acid citric. 

Tratamentul dizolvă celulele moarte ale pielii și oferă o exfoliere a straturilor superioare, fiind idea pentru pielea grasă și acneică. 

Pentru beneficii maxime sunt necesare 3-4 peeling-uri, la un interval de două săptămâni. 

Tratamentul ZO Skin Stimulator Peel ajută la:

 • reducerea aspectului liniilor și ridurilor;
 • reducerea acneei și a porilor;
 • îmbunătățerea texturii și a tonului pielii;
 • rejuvenarea pielii;
 • crește toleranța pielii;
 • diminuează petele pigmentare apărute odata cu trecerea vârstei, petele solare și pistrui.

Te așteptăm la Avra Institute ca să aflăm, împreună, ce tip de peeling ți se potrivește!

3 Comments
 1. Ma temeam pentru ca stiu ca peeling-ul poate fi dureros sau poate necesita perioada de recuperare, dar cu PCA Skin peeling-ul a fost realizat fara niciun fel de discomfort. In urmatoarele zile pielea mea s-a exfoliat usor, dar acum arata foarte bine si ma simt minunat. Mi-a placut foarte mult si recomand cu incredere.

 2. Dupa peeling-ul chimic fața nu se pateaza mai rau, deoarece devine mai sensibilă? Mulțumesc!

  • Buna ziua, sensibilitatea este mai crescuta 3-7 zile post tratament. Aceasta nu persista pe termen lung. Exista risc de hiperpigmentare doar daca va expuneti la soare in zilele imediat urmatoare dupa procedura si nu folositi SPF zilnic, cu reaplicare in timpul zilei conform instructiunilor de pe SPF-ul dv.
   Zi frumoasa!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.