TIXEL™ este un tratament dermato-estetic de ultimă generație pentru regenerare și tratament. Întinerire structurală de durată cu rezultate superioare laserului fractionat.

Tixel reprezintă noua abordare nechirurgicală pentru tratamentele anti-aging de restructurare a pielii din profunzime, pănă acum accesibile prin intermediul laserului CO2, dar fără disconfortul creat de acesta. Acest tratament reface suprafața pielii, corectând problemele cutanate și îmbunătățind aspectul pielii cu vergeturi sau cicatrici.

  • Restructurează pielea în profunzime
  • Rezultate pe termen lung
  • Reduce cicatricile și vergeturile
  • Tratament rapid, fără timp de recuperare
  • Sigur pentru toate tipurile de piele

Tixel este un tratament de lungă durată. După un numar de sesiuni de tratamente recomandat, rezultatele sunt de lungă durată, cu condiția respectării tuturor instrucțiunilor de îngrijire ulterioară.

Care este perioada de recuperare?
Timpul de recuperare pentru un tratament Tixel este în mod normal între 1-2 zile și o săptămână, cu toate acestea perioada de timp nefuncțional poate fi controlată pentru a satisface așteptările pacientului. De exemplu, tratamente mai blânde vor provoca perioade de nefuncționare minime, iar tratamentele mai agresive vor prelungi durata de recuperare.

Numărul de tratamente depinde de mai mulți factori, inclusiv severitatea afecțiunii și perioada de timp de recuperare pe care pacientul este pregătit să o tolereze, dar în mod normal recomandăm 1-5 tratamente la fiecare 3 până la 4 săptămâni pentru cele mai eficiente rezultate.

CUM FUNCTIONEAZĂ TIXEL?
Tixel este un aparat “3 in 1”, versatil, ce poate fi operat in trei moduri.
Modul ablativ , ce implică vaporizarea stratului superficial al pielii, se adresează ridurilor profunde și de expresie, cicatricilor post acne ( open box, ice-peak), modificărilor de textura și porilor dilatați, fotoîmbătrânirii.
Modul non ablativ , este un tratament mai bland, ce conservă epidermul, cu o perioadă de recupare mai rapidă, dar cu aceleași efecte. Se recomandă pentru probleme legate de modificări de culoare, riduri fine, aspect tern al pielii, sau fotoîmbătrânire.
Tratamentul de tip “open channel”: printr-un mod unic de operare, Tixel poate ajuta la trecerea transepidermală a produselor de hidratare și depigmentare,
folosind principiul de bază al mezoterapiei.Acest tip de tratament se adreseaza melasmei, lentigo-ului solar, keratozelor actinice, dar și pentru rejuvenarea pielii.

Tehnologie

Laserele conventionale vor deveni istorie
Tixel reprezinta o inovatie in tehnologia fractionata de rejuvenare a pielii si este bazat pe un sistem de ablatie termo-mecanica.
Tehnologiile fractionate cu laser sunt dureroase(chiar si atunci cand folosim creme anestezice), necesita un timp de vindecare de aproximativ 10 zile si uneori se pot insoti de complicatii postprocedurale. Energia responsabila pentru vaporizarea tesuturilor cu laserul CO2 este una pur termica.Tixel a valorificat acest principiu, creand un element metalic cu o conductivitate termica ridicata,incalzit la o temperatura de ~350-400°C, care pus in contact cu pielea pentru o perioada de cateva milisecunde sa produca un efect ablativ, care sa fie identic din punct de vedere clinic si histopatologic cu tratamentele invazive, dar fara neplacerile unei astfel de interventii.

Dupa efectuarea procedurii, vindecarea are loc in parametri normali, cu aparitia unui eritem tranzitor in prima zi, urmat apoi de formarea unor cruste de dimensiuni foarte mici, ce pot fi camuflate cu produse cosmetice, chiar de-a doua zi
Primele semne de imbunatatire a aspectului general al pielii se constata dupa prima saptamana de la efectuarea tratamentului, deoarece se indeparteaza stratul superficial al pielii, iar tenul capata un aspect mai luminos.
In urmatoarele saptamani, au loc modificarile ce tin de componentele dermului, prin cresterea activitatii celulelor ce confera suport si structura pielii , ceea ce se concretizeaza intr-un efect de tonifiere, redensificare si improspatare a pielii.

Noua terapie de ablatie fractionata se adreseaza unei game largi de probleme ale tenului, dar poate fi folosita cu rezultate excelente si la nivelul decolteului si gatului.
Rezultatele sunt vizibile dupa prima sedinta
Perioada de recuperare este scurta, cu disparitia eritemului in primele doua zile.Astfel pacientii isi pot relua activitatile zilnice fara sa fie nevoie de o perioada de izolare sau sa aiba disconfortul unui ten in curs de vindecare, asa cum se intampla in cazul celorlalte tratamente invazive ( peelinguri chimice, CO2 fractionat, radiofrecventa).

Nu exista risc de sangerare, cicatrici sau hiperpigmantare postinflamatorie. Tratamenul nu creaza niciun disconfort pentru pacient si nu necesita aplicarea de crème anestezice, fiind complet nedureros. Acest nivel scazut de durere, prin comparatie cu tratamentele laser, se datoreaza faptului ca desi energia totala aplicata pentru a vaporiza tesuturile este asemanatoare cu a laserului CO2, Tixel foloseste doar o fractiune din densitatea de energie termica, si intreaga matrice (1cm ²) a varfului metalic incalzit la ~350-400°C se obtine intr-o singura etapa, de aproximativ 10- 15ms.
Tratamentul fractionar Tixel este un tratament de resurfacing inovativ, versatil, care poate genera cratere ablative, non ablative sau microcanale deschise, printr-un efect sigur, precis si previzibil.

*Rezultatele pot varia de la persoana la persoana.