4 ingrediente pe care să le eviți dacă ai tenul sensibil

Ai tenul sensibil? Atunci trebuie să te uiți cu atenție pe etichetele produselor cosmetice și de skincare pe care le folosești sau ai de gând să le cumperi, pentru că dacă vezi unul sau mai multe din următoarele ingrediente, e cazul să găsești o alternativă mai potrivită tipului tău de ten:

  • sodiul lauryl sulfate (SLS) – agent de curățare eficient, dar este potențial un iritant și poate provoca reacții alergice sau sensibiliza pielea.
  • parfum (fragrance, perfume, parfum, essential oil blend, aroma) – multe produse afișează “parfum” pe etichetă, dar foarte puține denumesc ingredientele specifice care alcătuiesc respectivul “parfum”. Această lipsă de divulgare împiedică consumatorii să cunoască lista completă a ingredientelor din produsele lor. Însă este important de știut, că indiferent de tipul lor, aceste ingrediente pot sensibiliza, irita sau provoca alergii.
  • coloranți – sunt ingrediente iritante, nu au nicio valoare benefică pentru piele și pot sensibiliza tenul.
  • BHT (Butylated Hydroxtoluene) – ingredient cu rol antioxidant, des găsit în produsele cosmetice și de skincare. Este un ingredient cu proprietăți benefice, dar care poate irita un ten sensibil.

Fă o programare