Politica de retur

Satisfac╚Ťie┬ágarantat─â┬á100%

Ne dorim┬ás─â┬áfi╚Ťi┬ápe┬ádeplin┬ámul╚Ťumit┬áatunci┬ác├ónd┬áachizi╚Ťiona╚Ťi┬áproduse online de la AVRA iar┬ádac─â┬ánu┬ásunte╚Ťi┬á├«nc├óntat┬áde produsele┬ácump─ârate, le┬ápute╚Ťi┬áreturna*┬á╚Öi┬ánoi┬áv─â┬ávom┬á├«napoia┬ácontravaloarea acestora.

AVRA Aesthetic Institute┬áface eforturi┬ápermanente┬ápentru a┬áp─âstra┬áacurate╚Ťea┬áinforma╚Ťiilor┬ádin┬áprezent─ârile┬áde pe┬ásite. Rareori┬áacestea┬ápot┬ácon╚Ťine┬ámici┬áinadverten╚Ťe: fotografia are caracter informativ┬á╚Öi┬ápoate┬ácon╚Ťine┬áaccesorii neincluse┬á├«n┬ápachetul┬ástandard, culoarea poate┬áfi┬ádiferit─â, unele┬áspecifica╚Ťii┬ápot fi modificate de┬áproduc─âtor┬áf─âr─â┬ápreaviz┬ásau┬ápot┬ácon╚Ťine┬áerori de operare.┬áVa┬ást─âm┬áoric├ónd┬ála┬ádispozi╚Ťie┬ápentru eventuale┬áclarific─âri ╚Öi┬ásolu╚Ťion─âri┬áale┬ásesiz─ârilor┬ádumneavoastr─â, la┬áadresa┬áde email┬ácontact@avrainstitute.ro

Pentru returul TOTAL sau PAR╚ÜIAL al unei comenzi, trebuie s─â ├«nregistra╚Ťi o cerere de returnare. Pentru ├«nregistrarea acestei cereri, ave╚Ťi disponibil, butonul Retur, in josul paginii. Dup─â ├«nregistrarea cererii de retur, primi╚Ťi din partea unui operator indica╚Ťiile necesare (confirmarea accept─ârii returului conform condi╚Ťiilor afi╚Öate pe site, modalitatea de returnare, adresa pentru retur, notific─ârile cu privire la returul sumei achitate, etc.) pentru efectuarea returului (primi╚Ťi r─âspuns la emailul trimis, va rug─âm s─â verifica╚Ťi ╚Öi folderul spam al emailului dumneavoastr─â).

AVRA┬áva┬á├«napoia contravaloarea produselor returnate ├«n cel┬ámult┬á14 zile de la┬ádata┬ádenun╚Ť─ârii┬á├«n┬áscris a contractului,┬ádar nu ├«nainte de data recep╚Ťion─ârii bunurilor,┬ásuma┬á├«napoiat─â┬ánu con╚Ťine┬átaxa┬áde transport.

RETUR TOTAL

–┬á├Än┬ácazul┬á├«n┬ácare┬áclientul┬áreturneaz─â┬átoat─â┬ácomanda, AVRA va┬áreturna┬ácontravaloarea produselor comandate.┬áAten╚Ťie, costul de transport pentru returul produselor┬ác─âtre┬áAVRA va┬áfi┬ásuportat de clientul care a┬ásolicitat┬áreturul. Returul produselor┬áse┬áface┬áprin┬áorice┬áfirm─â┬áde curierat┬ápreferat─â┬áde client┬árespect├ónd┬ádetaliile┬ámen╚Ťionate┬á├«n┬áemailul primit┬ádup─â ├«nregistrarea┬ácererii de retur.

RETUR PAR╚ÜIAL –┬á├Än┬ácazul┬á├«n┬ácare┬áclientul┬áreturneaz─â┬ápar╚Ťial┬á╚Öi┬áp─âstreaz─â┬áunul┬ásau┬ámai┬ámulte┬áproduse, AVRA┬áva┬áreturna┬ánumai contravaloarea produselor pe care clientul┬ádore╚Öte┬ás─â┬ále returneze,┬áf─âr─â┬ás─â┬áreturneze┬átaxa┬áde transport pentu┬áexpedi╚Ťie.┬áAten╚Ťie,┬á╚Öi┬á├«n┬ácazul┬áacesta taxa de transport pentru returnarea produselor este┬ásuportat─â┬áde client. Returul produselor┬áse┬áface┬áprin┬áorice┬áfirm─â┬áde curierat┬ápreferat─â┬áde client┬árespect├ónd┬ádetaliile┬ámen╚Ťionate┬á├«n┬áemailul primit┬ádup─â┬á├«nregistrarea┬ácererii de retur.

Va┬árug─âm┬ás─â┬áambala╚Ťi┬ácu┬ágrij─â┬áprodusele returnate, AVRA┬ánu┬áva┬áreturna┬ácontravaloarea produselor┬á├«n┬ácazul┬á├«n┬ácare acestea┬ásunt┬ádeteriorate pe timpul transportului.

Dac─â┬ádori╚Ťi┬ás─â┬áprimi╚Ťi┬ádetalii suplimentare┬áv─â┬árug─âm┬ás─â┬áne┬ácontacta╚Ťi┬ála adresa de email┬ácontact@avrainstitute.ro.

Dreptul de retragere și exceptările prevazute de lege

Dreptul de returnare se aplică numai produselor comandate și plătite prin intermediul site-ului avrainstitute.ro. Reglementările OUG 34/2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului, nu se adresează persoanelor juridice și persoanelor ce ridică de la sediul avrainstitute.ro produsele comandate și achitate.

CONFORM┬áOUG┬áNR. 34/2014┬áPRIVIND┬áDREPTURILE┬áCONSUMATORILOR┬á├ÄN┬áCADRUL CONTRACTELOR┬á├ÄNCHEIATE┬áCU┬áPROFESIONI╚śTII

“Consumatorul┬áare dreptul┬ás─â┬ánotifice┬á├«n┬áscris comerciantului┬ác─â┬árenun╚Ť─â┬ála┬ácump─ârare,┬áf─âr─â┬ápenalit─â╚Ťi┬á╚Öi┬áf─âr─â┬áinvocarea unui motiv,┬á├«n┬átermen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului┬ásau,┬á├«n┬ácazul┬áprest─ârilor┬áde servicii, de la┬á├«ncheierea contractului”.

Ca atare,┬áconsumatorul┬áare dreptul┬áca,┬á├«n┬átermen de 14 zile calendaristice de┬ála┬áprimirea produselor comandate┬á╚Öi┬ápl─âtite┬áprin┬ásite,┬ás─â┬ánotifice┬á├«nscris┬áSC┬áAVRA ESTETIC SRL┬á├«nregistr├ónd┬ácererea de retur folosind butonul┬áÔćĺ┬áReturneaz─â┬áproduse┬ádin┬ácomand─â┬áÔćÉ┬á(disponibil┬á├«n┬ácontul┬áde client,┬ála┬ásec╚Ťiunea┬áComenzi,┬á├«n┬áistoricul comenzii)┬ásau┬áprin trimiterea unei┬ásolicit─âri┬áprin email la┬áadresa┬ácontact@avrainstitute.ro┬á├«n care s─â┬áinformeze┬áasupra┬ádeciziei┬ásale┬áde a renun╚Ťa la produsele comandate,┬áf─âr─â┬áobligativitatea┬áinvoc─ârii┬áunui motiv anume.┬áSC┬áAVRA ESTETIC SRL are┬áobliga╚Ťia┬ás─â┬áreturneze┬á├«n┬átermen de 14 zile calendaristice contravaloarea produselor comandate,┬ádac─â┬áacestea┬áau fost achitate, dar nu ├«nainte de data recep╚Ťion─ârii bunurilor.

*Consumatorul┬ánu poate┬ádenun╚Ťa┬áunilateral (nu poate returna),┬á├«n┬ácondi╚Ťiile┬áart. 16, lit. c), d), e), OUG 34/2014,┬ácontracte de furnizare a unor produse┬ácare,┬áprin┬ánatura┬álor, nu pot┬áfi┬áreturnate┬ásau┬ácare┬áse┬ápot┬ádegrada┬áori┬ádeteriora┬árapid si anume:┬ác) furnizarea de produse confect╠žionate dupa╠ć specificat╠žiile prezentate de consumator sau personalizate i╠én mod clar (ex Serumul personalizat Universkin); d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protect╠žie a sa╠ćna╠ćta╠ćt╠žii sau din motive de igiena╠ć s╠ži care au fost desigilate de consumator;

Diminuarea valorii bunurilor returnate conform OUG NR 34/2014 Art. 14, Alin. 3

Consumatorului┬ái┬áse┬áofer─â┬ádreptul de a se retrage (dreptul de retur)┬á├«n┬ácazul┬áachizi╚Ťiilor┬ácu livrare┬ála┬ádomiciliu┬ásau┬á├«n┬ápachetomat, tocmai pentru┬ác─â nu are┬áposibilitatea┬áde a vedea produsele┬á├«nainte┬áde┬á├«ncheierea┬ácontractului,┬ádin┬áacela╚Öi┬ámotiv i se permite┬ás─â┬átesteze┬á╚Öi┬ás─â┬áverifice produsele pe┬ácare┬ále-a┬ácump─ârat┬á├«n┬ám─âsur─â┬á├«n┬ácare este┬ánecesar┬ápentru a stabili┬ánatura, caracteristicile┬á╚Öi┬ámodul de┬áfunc╚Ťionare┬áal┬áacestora.

Astfel, pentru a stabili┬ánatura, caracteristicile┬á╚Öi┬ámodul de┬áfunc╚Ťionare┬áal┬áacestora,┬áconsumatorul┬átrebuie┬ás─â┬ále manipuleze┬á╚Öi┬ás─â┬ále inspecteze┬ála┬áfel cum i s-ar permite┬á├«ntr-un magazin fizic.

┬áAc╚Ťiunile┬ácare┬áduc┬ála┬ádiminuarea valorii produsului returnat┬ásunt┬áurm─âtoarele:

  • ruperea sigiliilor┬á╚Öi┬áa etichetelor produsului;
  • ruperea┬ásau┬ádeteriorarea ambalajelor originale ale produsului;
  • zg├órierea,┬ámurd─ârirea, p─âtarea, impregnarea cu┬ásubstan╚Ťe┬áexterne;
  • desigilarea accesoriilor consumabile ale produsului;
  • desigilarea produselor de┬á├«ngrijire┬ápersonal─â, cosmetice, de┬ácur─â╚Ťenie, a produselor pentru copii┬á╚Öi┬ánou-n─âscu╚Ťi,┬ásau┬áa lenjeriei intime.

Atunci┬ác├ónd┬ála┬árecep╚Ťionarea┬áreturului┬áse┬áconstat─â┬áfaptul┬ác─â┬áprodusul┬áprezint─â┬áurme de┬áfolosin╚Ť─â┬áce pot┬ácauza┬ádiminuarea valorii, produsul este trimis furnizorului spre verificare pentru a┬áconstata┬ádac─â┬áa fost manipulat┬ácorespunz─âtor, iar valorea final─â se stabile╚Öte ├«n func╚Ťie de valoarea pieselor ce trebuie ├«nlocuite ╚Öi a manoperei de recondi╚Ťionare┬ásau┬áca┬ádiferen╚Ťa┬ádintre┬ávaloarea ini╚Ťial─â a produsului nou ╚Öi valoarea de rev├ónzare a produsului folosit. Diminuarea valorii produsului returnat┬á├«n┬áfunc╚Ťie┬áde deteriorarea acestuia poate┬áfi┬áf─âcut─â┬áp├ón─â┬ála┬á90% din valoarea┬áini╚Ťial─â.

Return─âri

Dac─â ave┼úi o problem─â cu un produs comandat de la noi, care nu a fost rezolvat─â de c─âtre Departamentul Vanz─âri, ave╚Ťi posibilitatea de a returna produsul. Primul pas este completarea acestui formular de returnare.

Acest formular trebuie s─â fie completat ├«n ├«ntregime, ╚Öi v─â vom r─âspunde prin e-mail sau telefon ├«n termen de 3 zile lucr─âtoare cu instruc╚Ťiunile de returnare.

×