Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea buzelor

Tu câtă atenție acorzi îngrijirii buzelor tale?

Da, și buzele necesită o rutină de îngrijire pentru că pielea de pe buze este diferită de pielea de pe restul feței.

Pielea de pe buze este foarte subțire și sensibilă, buzele nu au glande sebacee care ajută la menținerea pielii lubrifiate și protejate și singura lor sursă de hidratare este saliva. De aceea ele se pot usca și crăpa cu ușurință. Și melanina lipsește din pielea buzelor, care are rolul de a proteja de razele ultraviolete, existând astfel un risc mai mare de arsuri solare si cancer de piele.

Semnele buzelor sănătoase sunt volumul și hidratarea. Buzele sunt ca un burete: când sunt expuse la umiditate, absorb apa și devin netede. Când sunt deshidratate, se usucă și se ridează. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, pe buzele tale vor începe să-și facă apariția liniile fine și ridurile într-un ritm mai accelerat decât pe restul feței.

Fumatul este un cauzator major al îmbătrânirii precoce a buzelor. Pe lângă deteriorarea cauzată de toxinele din fum, fumătorii au mai multe șanse de a dezvolta riduri în jurul gurii, datorită folosirii repetate a mușchilor periorali pentru a trage din țigară. Deteriorarea cumulativă a buzelor și a pielii rezultă din anii de expunere la soare, aer rece, uscarea produselor pe buze și vremea aspră. Efectele negative ale mediului au ca rezultat frecvent uscarea și crăparea buzelor.

Îngrijirea necorespunzătoare a buzelor poate duce, de asemenea, la creșterea riscului de inflamație, infecție și senzații de arsură. Vestea bună este că, odată ce începi să-ți îngrijești buzele, poți inversa semnele de îmbătrânire relativ repede.

Iată câțiva pași esențiali pentru îngrijirea corespunzătoare a buzelor:

  • Exfoliază buzele o dată pe săptămână cu un exfoliant blând și aplică apoi o mască hidratantă pentru a combate uscarea și crăparea lor.
  • Asigură-te că eviți scrub-urile cu acid salicilic, pentru că se poate eroda stratul cornos exterior al buzelor și poate deteriora straturile de piele nouă.
  • Seara înainte de culcare, aplică un strat generos de tratament intensiv reparator pentru buze. Preferatul nostru este Lip Repair de la SkourasMed, pentru că este un gel reparator cu microsfere de acid hialuronic, care previne pierderea apei din țesuturi, hidratează în profunzime și minimizează aspectul liniilor fine.
  • Aplică peste zi de câte ori este necesar, un balsam de buze hrănitor și dacă buzele tale sunt predispuse la uscare, evită rujurile rezistente la transfer deoarece acestea usucă buzele.
  • Când ești la plajă, folosește un balsam de buze cu SPF pentru a le proteja de daunele provocate de soare.

Și încetează să-ți lingi buzele! Saliva se evaporă repede, luând cu ea orice umiditate care se află deja pe buze, lăsându-le chiar mai uscate.

Post a Comment

Fă o programare