4 pași sănătoși și eficienți pentru a-ți recupera silueta după naștere

  • Comments:1

Sarcina este un proces fizic care produce modificări asupra corpului atât înainte, cât și după naștere. Luarea în greutate este una din consecințele normale ale acestei perioade, la fel ca și schimbările fizice rezultate.

Sigur că am văzut cu toții proaspete mame care și-au recăpătat silueta de invidiat în câteva săptămâni de la naștere, iar sarcina nu a lăsat niciun fel de urmă pe corpul lor. Deși este posibil, acest lucru este rar întâlnit și nu se aplică în cazul majorității femeilor, așadar nu trebuie să te sperie faptul că acele kilograme în plus nu dispar peste noapte. Majoritatea femeilor, fie că e vorba de vedete sau nu, au nevoie de o perioadă de recuperare mai mare și de un program sănătos cu ajutorul căruia să revină la forma fizică inițială.

Primele kilograme dispar de la sine, în procesul natural de recuperare după naștere, pentru că da, natura vine și ea în ajutor. Și alăptarea ajută la scăderea în greutate – arde până la 800 de calorii pe zi. Dar cum rămâne cu acele ultime câteva kilograme în plus care par imposibil de dat jos, cu burtica și cu eventualele vergeturi?

Iată pașii care duc la redobândirea siluetei dorite într-un mod eficient, sigur și sănătos atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău în cazul în care alăptezi:

 

  • Lasă-i organismului timp să-și revină

Imediat după naștere, nivelul hormonilor, apei și sângelui, începe să revină la parametrii dinaintea sarcinii și nu este indicat să începi o dietă. Proaspetele mămici trebuie să aibă o alimentație echilibrată și completă de minim 1500 calorii, pentru a-i da ocazia organismului să se vindece, să facă față schimbărilor și nu în ultimul rând pentru a-i asigura bebelușului o alăptare sănătoasă.

  • Nu te înfometa

Sigur că înfometarea dă rezultate rapide pe termen scurt, însă după aceea tot ce mănânci se va depune iar procentul de grăsime va fi mai mare decât în mod normal, și mai greu de dat jos. După perioada de alăptare poți începe o cură de slăbire recomandată de nutriționist, care să te ajute să scapi de kilogramele în plus într-un mod sănătos. Dieta personalizată este cea mai bună și sănătoasă variantă, deoarece fiecare organism funcționează diferit și de cele mai multe ori ce funcționează în cazul lui X, nu are rezultate în cazul lui Y.

  • Când doarme bebelușul, dormi și tu

Odihna este extrem de importantă! Nevoile bebelușului rezultă cu cicluri ciudate de somn pentru adulți, lucru care dezechilibrează metabolismul și îngreunează pierderea în greutate. De aceea, dormind odată cu bebelușul, vei evita deficitul de somn pe termen lung, îți păstrezi un bun nivel al energiei și ajuți metabolismul în lupta cu kilogramele.

  • Combină exercițiile fizice cu proceduri non-invazive pentru rezultate rapide și eficiente

Sportul este fără doar și poate singura modalitate pentru a obține un   corp tonifiat și pentru a avea o formă fizică bună. Pilates este cea mai bună formă de mișcare după naștere, deoarece îți lucrează tot corpul, tonifiază și întărește musculatura.

Însă pentru că după naștere apar și depozitele de grăsime localizată în special în zona abdomenului, vergeturi iar pielea își pierde din elasticitate, cel mai eficient mod să scapi de ele sunt procedurile non-invazive care nu necesită perioadă de recuperare, nu provoacă durere și au rezultate rapide!

Noi la AVRA Institute am pregătit două programe special dedicate recuperării postnatale, împreună cu cei de la The Pilates Studio, menite să te readucă la formele și tonusul dorite, în cel mai scurt timp: Postnatal Body Love. Accesează link-ul de mai jos și alege varianta potrivită pentru tine:

https://avrainstitute.ro/postnatal-bodylove/

Post a Comment

Fă o programare