Află cum să alegi și să folosești corect produsele cu Retinol

40 de ani de cercetare stau la baza afirmației că Retinolul este un ingredient ce oferă rezultate spectaculoase în îngrijirea pielii, fie că vorbim despre acțiunea lui împotriva acneei sau despre efectul anti-aging. Un derivat multi-tasking al vitaminei A, Retinolul este pe cât de eficient, pe atât de pretențios când vine vorba de aplicare și rutina de îngrijire aferentă folosirii lui.

Deși cercetătorii au reușit să formuleze produse stabile cu Retinol, mai puțin iritante și dedicate diverselor nevoi ale tenului, în continuare trebuie să ții cont de niște reguli de bază în alegerea și folosirea produselor cu Retinol, pentru a beneficia de potențialul maxim al acestui ingredient:

 

  • Pentru că Retinolul este un ingredient care sensibilizează pielea, trebuie evitată expunerea la soare fără SPF mare iar vara este recomandat să se facă pauză. Chiar și iarna, dacă folosești Retinol va trebui să aplici dimineața o cremă cu SPF.

 

  • Retinolul se aplică doar seara, pentru că peste noapte lucrează cel mai bine și stimulează producția de Colagen.

 

  • Retinolul se aplică primul pe pielea perfect curățată și uscată și trebuie lăsat să acționeze 20-30 de minute înainte să aplici alte produse.

 

  • Pe perioada folosirii Retinolului, trebuie folosite produse de îngrijire dedicate pielii sensibile și uscate, fără alcool și alte ingrediente astringente sau iritante.

 

  • Cumpără produse cu Retinol ambalate în recipiente airless, cu dozare directă din tub, deoarece acesta este un ingredient care în contact cu aerul și lumina, se deteriorează.

 

  • Frecvența aplicării produselor cu Retinol se mărește treptat, în funcție de ritmul în care se obișnuiește pielea cu ele. La început se aplică de două ori pe săptămână iar în perioada de acomodare se poate combina cu o cremă hidratantă cu efect calmant.

 

  • Alege produse care au formule complexe, cu ingrediente complementare ce potențează efectul ingredientului de bază, Retinolul.

Post a Comment

Fă o programare