Epilare definitivă profesională versus epilare definitivă acasă

 • Comments:156

Atunci când se iau în considerare diferitele metode de epilare, este tentant să se opteze pentru costurile mai mici și tratamente mai convenabile pentru acasă. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de epilarea definitivă, este aceasta o alegere înțeleaptă?

 Cum funcționează epilarea definitiva cu laser

Laserul este una dintre cele mai avansate tehnologii din lume pentru epilarea definitivă, care funcționează având la bază principiul selectiv al foto-termolizei. Parametrii de tratament sunt astfel adaptați încât să elimine în mod selectiv foliculii de păr, fără să afecteze țesuturile adiacente.

Laserul funcționează utilizând lumina pentru a genera o creștere a temperaturii la nivelul părului. Lumina, absorbită de melanina din păr și numai într-o foarte mică măsură de piele, încălzește părul la o temperatură de 70/ 80° C, carbonizând și coagulând rădăcina. Intervalul de relaxare termică permite pielii reducerea constantă a temperaturii în exces, evitându-se, astfel, deteriorarea pielii. Sângele care circulă prin derm permite pielii să se răcească simultan cu distrugerea părului.

Intensitatea aplicată pe durata tratamentului variază în funcție de tipul de piele și de culoarea și grosimea firului de păr – parametri evaluați de către esteticianul specializat care administrează terapia.

Doar câteva tratamente profesionale vor fi necesare pentru a obține rezultatele dorite, răspândite la intervale de 4-6 săptămâni. O medie de șapte sesiuni este probabil să fie necesară, deși numărul ședințelor variază de la persoană la persoană, în funcție de zona tratată, de densitatea părului, de activitatea hormonală, etc. După ce se termină numărul necesar de ședințe, rezultatele sunt de durată și necesită doar câte o ședință pentru întreținere, o dată sau de două ori pe an.

Pe de altă parte, este de la sine înțeles că confortul de a putea efectua ședințele de epilare definitivă la domiciliu, în timpul vostru, când și când, are atracțiile sale. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare disciplina implicată în realizarea numărului necesar de sesiuni pe o perioadă lungă de timp pentru a obține rezultatele pe care le doriți.

Pentru a asigura o utilizare sigură de către persoanele neinstruite, dispozitivele de acasă funcționează cu mult mai puțină intensitate decât cele folosite de profesioniști. Prin urmare, acestea necesită mai mult timp pentru a acoperi o zonă mai mică și cel mai important, odată încetată folosirea aparatului, părul începe din nou să crească. Probabil că va trebui să efectuați tratamente la fiecare 2-3 săptămâni pe o perioadă de câteva luni pentru a vedea rezultate.

Pentru că dispozitivele de epilare definitivă pentru acasă funcționează la o intensitate mai mică decât cele utilizate profesional, capacitatea lor de a dezactiva foliculul de păr pentru a inhiba recreșterea părului, este redusă.  Rezultatul evident al acestui lucru este că epilarea profesională cu laser vă va oferi rezultate mai bune în ceea ce privește durata de timp dintre tratamentele de întreținere părului. Și în acest caz, ca în multe alte cazuri, obțineți ceea ce plătiți atunci când comparați rezultatele.

Aparate pentru epilare definitivă acasă 

Pro:

 • Comoditate
 • Inițial costă mai puțin decât epilarea definitivă profesională
 • Flexibilitate
 • Intimitate
 • Poate obține o reducere considerabilă a părului în timp

Contra:

 • Costul pieselor de schimb
 • Tipul de piele – potrivit doar până la IV la scară Fitzpatrick
 • Utilizare – poate fi complicată, în anumite zone nu avem acces fără ajutor
 • Disciplina – numărul necesar de sesiuni regulate
 • Necesită timp pentru a da rezultate
 • Rezultate – mai puțin intense decât in cazul tratamentelor profesionale
 • După încetarea folosirii, părul începe să crească din nou

Epilare definitiv profesionalaă

Pro:

 • Intensitate mai mare
 • Rapidă și eficientă
 • Sesiunile sunt realizate de un profesionist calificat
 • Este pentru toate tipurile de piele
 • Obține o reducere permanentă a părului
 • Sunt necesare mai puține sesiuni

Contra:

 •  Mai scump
 • Programarile si deplasarea la salon sunt necesare

În concluzie, epilarea definitivă profesională cu laser are rezultate mai rapide, mai bune și mai durabile, în timp ce epilarea definitivă la domiciliu este mai convenabilă, oferă o mai mare flexibilitate și este mai puțin costisitoare dar dă rezultate doar pe perioada utilizării.

Nu în ultimul rând, este important de știut că pentru un procent mic de persoane, niciuna din cele două variante nu dă rezultate, indiferent de numărul de ședințe efectuat iar motivele sunt deocamdată necunoscute.

De asemenea, niciuna din cele două opțiuni de epilare definitivă, nu asigură dispariția totală a părului, rezultatele depinzând de mai mulți factori.

Așadar, dacă ați încercat epilarea definitivă profesională și nu a dat rezultate, motivul poate fi fie că nu ați respectat numărul de ședințe recomandat de specialist sau intervalul între programări, fie nu s-a setat corect aparatul pentru tipul de piele și păr sau aveți ghinionul să vă numărați printre cei câțiva asupra cărora această procedură nu are rezultate. Motiv pentru care, nici epilarea definitivă cu un aparat pentru acasă nu va funcționa.

Post a Comment

Fă o programare