Peeling-ul chimic: mituri și adevăruri

MIT: Pielea trebuie să se exfolieze vizibil după o ședință de peeling chimic

ADEVĂR: În realitate peeling-ul se realizează și la nivel celular, cee ce înseamnă că exfolierea nu este vizibilă. Când se efectuează terapia pe o piele sănătoasă, exfolierea este minimă sau chiar inexistentă. În alte cazuri, pielea va începe să se exfolieze după câteva sesiuni, când celulele moarte de la suprafață vor fi eliminate. Exfolierea este un efect al terapiei și nu un mijloc în sine sau o măsură pentru succesul terapiei. Unii pacienți o experimentează, alții nu.

 

MIT: Peeling-ul chimic este dureros

ADEVĂR: În timpul procedurii este posibil să simți furnicături sau căldură, dar în cazul peeling-urilor ușoare, se întâmplă foarte rar să existe o senzație de disconfort accentuată. Peeling-urile puternice necesită în mod normal anestezice iar cele foarte puternice necesită sedare.

 

MIT: Peeling-ul chimic presupune o perioadă semnificativă de recuperare

ADEVĂR: Acest lucru este valabil doar în cazul unui peeling profund, efectuat de un medic. Aceste tipuri de peeling-uri chimice (cel mai frecvent fenol) nu se mai efectuează adesea deoarece acum există soluții de peeling de diferite intensități, personalizate pentru diferite nevoi, cu efecte secundare minime sau inexistente. Un astfel de exemplu sunt soluțiile de peeling de la PCA Skin, disponibile la AVRA Institute – formulele inovatoare reduc la minim disconfortul și exfolierea vizibilă, nefiind necesară perioadă de recuperare.

 

Post a Comment

Fă o programare