Scapă de pete pigmentare cu Splendor X, cea mai nouă tehnologie @Avra!

Ai observat că ți-au apărut pe față, pe decolteu sau pe mâni, pete pigmentare. Pielea ta este ca o carte de vizită: te reprezintă și te poartă în lume, de aceea îți dorești să se mențină perfectă, cât mai mult timp.

Pete pigmentare: de ce apar?

Petele mici, maronii, mai închise decât culoarea pielii reprezintă hiperpigmentație. Petele pigmentare apar atunci când nivelul de melatonină este ridicat. După o anumită vârstă,  pielea ta are nevoie de ajutor ca să își păstreze aspectul tânăr, iar apariția de pete pigmentare este un semn că, de-a lungul timpului, te-ai expus la soare fără să te fi protejat foarte bine cu loțiuni și creme cu factor de protecție UV ridicat.

Pe lângă expunerea la radiațiile solare, alte cauze ale petelor pigmentare pot fi anumite inflamații sau răni produse la nivelul pielii, consumul anumitor antibiotice, vârsta și modificările de ordin hormonal.

Totodată, există și unele tratamente din sfera chimioterapiei care au, printre efectele secundare, hiperpigmentația pielii.

Fără să fie o regulă, petele pigmentare încep să apară, în general, după vârsta de 40 de ani, nefiind o problemă de sănătate a pielii. Totuși, aceste pete pot să fie deranjante din punct de vedere estetic.

Cum te ferești de petele pigmentare?

Cea mai importantă măsură pe care o poți lua, de-a lungul vieții, ca să împiedici apariția petelor pigmentare este să te protejezi constant de radiațiile ultraviolete, nocive pentru piele.

Utilizarea cremelor cu factor de protecție ridicat, UV 30-50, pe corp și pe față, precum și alegerea unor articole de îmbrăcăminte lejere, dar care să acopere zonele sensibile, a ochelarilor de soare cu protecție UV și a pălăriilor, pe timpul verii, sunt câteva schimbări pe care le poți face chiar tu.

Este, de asemenea, important să eviți expunerea la soare la ore de vârf, între 10 a.m. -16 p.m.

Petele pigmentare pot fi combătute și cu ajutorul unor produse destinate acestora, pe bază de ingrediente precum acidul azaleic, retinol, vitamina C, dar pe care, cel mai bine, ți le poate recomanda medicul tău dermatolog.

De altfel, în special toamna, în cadrul centrelor de frumusețe, poți alege să faci anumite tratamente benefice, precum peeling-urile chimice și microdermabraziunea care pot ameliora aspectul de pete pigmentare de pe piele.

Laserul Splendor X – tratament pete pigmentare la Avra

Pe lista opțiunilor de tratament anti-pete pigmentare se mai află și tratamentele pe bază de laser.

Recent, la Avra Aesthetic Institute, a fost adus un aparat foarte performant, laserul Lumenis Splendor X. Acest aparat este singurul de acest gen din România, în momentul de față, fiind disponibil doar în centrul nostru.

Splendor X este un aparat hibrid, folosit în tratamentul mai multor tipuri de probleme ale pielii: pete pigmentare, riduri, epilare definitivă, leziuni dermatologice, onicomicoze, negi.

Datorită puterii mari și a versatilității pe care o are, acest aparat oferă rezultate incredibile în abordarea leziunilor pigmentare benigne, lăsând o piele mai luminoasă, vizibil rejuvenată. Aparatul a fost special creat ca să se adapteze tuturor tipurilor de piele, indiferent de nuanță, deci chiar și pe pielea foarte bronzată. Aparatul este sigur pentru toate zonele corpului.

Aparatul Lumenis Splendor X folosește o tehnologie ultramodernă, prin care emisiile a două lasere pot fi sincronizate independent sau simultan, în proporții diferite.

Fiecare procedură efectuată este adaptată la nevoile specifice ale pielii. Un avantaj major al laserului Splendor X este forma pătrată a spotului, care oferă o precizie mai mare în tratamentele pielii și elimină mult mai bine probleme precum pete pigmentare, părul nedorit, ridurile și alte semne vizibile.

Este important însă de reținut că aparatul nu poate fi folosit dacă pielea suferă de o inflamație sau de o infecție activă, dacă există boli virale, fungice, bacteriene sau diferite răni deschise. În astfel de situații, folosirea laserului ar putea chiar să aibă efecte nedorite, precum modificarea pigmentării și a texturii pielii.

Echipa Avra a fost instruită pentru utilizarea laserului Splendor X, inclusiv pentru pete pigmentare.  Te așteptăm, cât de curând, să îl testezi și tu!

Fă o programare