Trucuri pentru sporirea efectului produselor de îngrijire a pielii (I)

Exfoliază pielea mai întâi

Celulele moarte de la suprafață sunt ca o barieră care împiedică ingredientele active din produse, să penetreze pielea. Pentru ca produsele să-și facă treaba, această barieră trebuie îndepărtată. Cea mai bună modalitate de îndepărtare a celulelor moarte, este exfolierea. Produsele obișnuite pentru curățarea pielii eliberează porii prin îndepărtarea murdăriei și a sebumului, dar pentru a crește cu adevărat absorbția ingredientelor, e nevoie de un produs de curățare pe bază de enzime sau pe bază de acizi. Evită scrub-urile pentru că acestea sunt agresive cu tenul și nu sunt nici pe departe la fel de eficiente ca exfolierea celulară efectuată de un cleanser pe bază de enzime sau acizi.

Respectă ordinea

Pe principiul “primul venit, primul servit”, și pielea are o politică fermă de primire a ingredientelor. Ce este aplicat mai întâi pătrunde cel mai bine. Deci, indiferent dacă acționează împotriva ridurilor, coșurilor sau petelor hiperpigmentare, trebuie aplicate mai întâi cele mai active ingrediente. Dacă utilizezi două produse pentru două probleme diferite, aplici unul pe pielea curată dimineața și celălalt seara pe pielea curată, astfel încât să beneficiezi 100% de eficacitatea ambelor produse. După ce aplici tratamentele, continui cu aplicarea celorlalte produse în ordinea densității, de la cel mai subțire (ser) la cel mai gros (cremă de protecție solară sau cremă de noapte) și în funcție de baza formulării: prima oară se aplică produsele non-uleioase și ultimele, produsele uleioase deoarece acestea formează un film protector ce împiedică produsele pe bază de apă să mai intre în piele.

Aplică produsele pe pielea proaspăt spălată 

Pielea ușor umedă acționează ca un burete, absorbind repede orice primește. Această regulă se aplică aproape fiecărui produs – chiar retinoizi. Singura excepție? Protecție solară pe bază de minerale. Produsele cu SPF mineral sunt proiectate să stea pe suprafața pielii și să reflecte razele soarelui. Pe pielea umedă, blocurile minerale tind să se disperseze neuniform, nu acoperă bine.

Spală-te pe față cu apă caldă 

Când speli fața cu apă călduță în loc de apă rece, crește ușor temperatura pielii, cauzând dilatarea vaselor de sânge și a porilor, în încercarea de a se răcori. Spațiul dintre celule înseamnă că există o suprafață mai mare pentru absorbție, care ajută produsul să intre. În plus, ingredientele se mișcă prin piele și interacționează cu celulele mai repede atunci când pielea este caldă.

Post a Comment

Fă o programare