Trucuri pentru sporirea efectului produselor de îngrijire a pielii (II)

Trucuri pentru sporirea efectului produselor de îngrijire a pielii (II)

Sigilează ingredientele active

Una dintre cele mai bune metode de a stimula absorbția, este aceea de a sigila ingredientele active cu unguente grele, ocluzive. Unguentele grase și cremele cu cantități mari de unturi naturale, uleiuri și ceară fac cei mai buni agenți ocluzivi, conform chimiștilor cosmetici. Dar nu începe să aplici vaselină peste fiecare produs de îngrijire din dulapul cu produse de îngrijire, pe care îl aplici pe ten. Nu sigila niciodată retinoizii, acizii, vitamina C sau hidrochinona, deoarece se dublează puterea lor și poți provoca iritarea pielii. De asemenea, sari complet peste acest pas dacă pielea este predispusă la acnee.

Păstrează retinoizii pentru noapte

Acești super-eroi dau cele mai bune rezultate sub acoperirea întunericului, pentru că se degradează și își pierd eficiența în contact cu razele soarelui.

Noaptea mai are un avantaj în fața zilei: temperatura pielii crește cu jumătate de grad în timp ce dormim, pentru că organele interne pompează mai mult sânge în piele. Odată cu temperatura mai mare și dilatarea vaselor de sânge, penetrarea ingredientelor în piele este mai mare. Deși nu este o diferență enormă, pielea absoarbe mai mult peste noapte, lucru valabil pentru orice ingredient pe care îl aplicați înainte de culcare, nu doar retinoizi.

Încearcă serurile

Când dorești un impact maxim de la un parfum, cumperi parfumul, nu gelul de duș parfumat. În mod similar, vei găsi cea mai puternică doză de ingrediente active în ser – nu, de exemplu, în produsele de curățare a pielii. Un ser este o sursă concentrată de ingrediente active într-o formă simplă, care pătrunde foarte rapid și complet, nestingherită de emolienți de tip loțiune care îngreunează puterea de penetrare a activilor în piele.

Combină produsele eficient

Unele ingrediente sunt mai puternice împreună. Protecția UV și antioxidanții, de exemplu, merg mână în mână, după cum spun dermatologii. Fiind primul care absoarbe razele ultraviolete, antioxidantul neutralizează radicalii liberi creați de aceste raze înainte ca ei să poată dauna. În cazul în care SPF-ul nu include antioxidanți, aplică un strat de ser antioxidant înainte de produsul cu protecție solară. Mulți antioxidanți completează de asemenea și peptidele, sporind capacitatea pielii de a se proteja și de a se vindeca. Retinoizii și hidrochinona sunt un alt duo dinamic, prescris în mod obișnuit pentru petele hiper-pigmentare. Cele două ingrediente active depigmentează în mod diferit.

, , , ,

Leave a Reply