Lifting Facial 101

Mai este lifting-ul facial la mod─â? Ce ├«nseamn─â lifting nonchirurgical? Putem evita necesitatea unui lifting chirurgical dac─â apel─âm din timp la proceduri neinvazive? Sunt doar c├óteva dintre ├«ntreb─ârile pe care le-am adresat speciali╚Ötilor, ├«ncerc├ónd s─â aflu care este ÔÇŁviitorul lifting-uluiÔÇŁ.

Atunci c├ónd vorbim despre lifting, pare c─â ne ├«nv├órtim ├«n cerc. Exist─â o presiune puternic─â s─â nu ne ar─ât─âm v├órsta, ├«nl─âtur├ónd semnele trecerii timpului, dar ├«n acela╚Öi timp trebuie s─â nu se vad─â c─â am intervenit ├«n vreun fel ├«n procesul de a ├«mb─âtr├óni ÔÇŁfrumosÔÇŁ.┬á

 

Calea de mijloc

ÔÇŁ├Än ultima perioad─â, procedurile estetice nechirurgicale s-au tot dezvoltat, ╚Öi, combinate, aduc mari beneficii. Sunt multe persoane care nu agreeaz─â ideea unei opera╚Ťii, lu├ónd ├«n calcul tot ceea┬áce presupune aceasta (anestezie, internare, perioad─â postoperatorie cu edeme, echimoze) ╚Öi prefer─â o schimbare ├«n bine pe o cale mai u╚Öoar─âÔÇŁ, spune Dr. Silvia St─ânculescu, chirurg plastician AVRA Aesthetic Institute.

Una din procedurile cu rezultate spectaculoase este lifting-ul nechirurgical cu fire resorbabile, cunoscut sub denumirea de ÔÇŁthreadingÔÇŁ. Procedura este recomandat─â atunci c├ónd ├«ncep s─â apar─â semne precum pierderea fermit─â╚Ťii pielii, ├«nso╚Ťit─â de un ├«nceput al modific─ârii conturului ╚Öi reliefului facial. ÔÇŁVedem aceste semne ├«ncep├ónd cu v├órsta de 30-35 de ani, c├ónd apar preocup─âri legate de fermitatea ╚Öi aspectul tegumentului facial.ÔÇŁ, spune Dr. St─ânculescu. Cum ne ajut─â threading-ul? ÔÇŁSimplu spus, liftingul nechirurgical cu fire ÔÇťreaduce” ╚Ťesuturile de unde au plecat, fix├óndu-le. Rezultatele se v─âd imediat, fiind optime la 3 s─âpt─âm├óni de la procedur─â, iar studiile arat─â c─â ╚Öi la 3 ani dup─â procedur─â exist─â sinteza de neocolagen. ├Än plus, tratamentul poate fi repetatÔÇŁ, completeaz─â dr. St─ânculescu.┬á

Threading-ul este un tratament minim-invaziv, iar ├«n prima s─âpt─âm├ón─â post-tratament pot exista mici v├ón─ât─âi ╚Öi o discret─â tensiune, dar majoritatea activit─â╚Ťilor zilnice sunt neafectate.

 

Lifting non-invaziv

O alternativ─â non-invaziv─â este folosirea pentru lifting a tehnologiei ce utilizeaz─â puterea combinat─â a undelor de radiofrecven╚Ť─â ╚Öi a ultrasunetelor. ÔÇŁAparate de ultim─â genera╚Ťie, ca BTL Exilis sau Venus Viva stimuleaz─â pielea p├ón─â ├«n dermul profund, determin├ónd o remodelare a fibrelor existente de colagen ╚Öi elastina, ╚Öi ├«n acela╚Öi timp stimuleaz─â celulele (fibroblastele) s─â sintetizeze noi fibre de colagen.ÔÇŁ Spune Dr. Adelina Vasilescu, medic dermatolog AVRA Aesthetic Institute.

Putem apela la aceste proceduri ├«ncep├ónd cu v├órsta de 30 de ani.┬á Dup─â tratamentul de lifting non-invaziv putem observa o atenuare a liniilor fine ╚Öi o redefinire a conturului fe╚Ťei, conform studiilor calitatea pielii ├«mbun─ât─â╚Ťindu-se cu peste 30%. Apare de asemenea o ├«mbun─ât─â╚Ťire a texturii pielii, fa╚Ťa rec├ó╚Ötig├óndu-╚Öi aspectul proasp─ât ╚Öi t├ón─âr. Rezultatele sunt vizibile chiar dup─â prima ╚Öedin╚Ť─â, dar rezultatul final va fi evaluat la o lun─â dup─â ├«ncheierea ├«ntregului protocol.┬á ├Än general este recomandat s─â revenim pentru un nou protocol de tratament odat─â la 6-8 luni pentru men╚Ťinerea rezultatelor, recomand─ârile fiind personalizate ├«ns─â pentru fiecare pacient.

Tratamentele pe baz─â de radiofrecven╚Ť─â, ca BTL Exilis Elite, sunt confortabile ╚Öi nedureroase, singura senza╚Ťie perceput─â de pacient fiind aceea de c─âldur─â moderat─â la nivelul zonei tratate. Acestea nu au efecte adverse, ╚Öi nu necesit─â anestezie sau timp de recuperare. Este o procedur─â pe care o putem programa cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n pauza de pr├ónz, dup─â care ne putem ├«ntoarce imediat la activit─â╚Ťile zilnice.

Un alt tratament care a c├ó╚Ötigat o reputa╚Ťie foarte bun─â ├«n combaterea efectelor trecerii timpului este tratamentul minim invaziv pe baz─â de Radiofrecven╚Ť─â Frac╚Ťionat─â (precum este Venus Viva Nanofractional RF). Acesta este practic un tratament de resurfacing, ref─âc├ónd suprafa╚Ťa pielii ╚Öi fiind astfel ideal pentru tratarea cicatricilor postacneice, porilor dilata╚Ťi, a ridurilor moderate ╚Öi ad├ónci, a laxit─â╚Ťii cutanate ╚Öi a vergeturilor. ÔÇŁProcedura se realizeaz─â ├«n cadrul institutului estetic dup─â aplicarea unei creme anestezice, pentru ├«nl─âturarea oric─ârui disconfort. Dup─â tratament se recomand─â aplicarea unei creme hidratante ╚Öi este obligatorie folosirea produselor de protec╚Ťie solar─â cu SPF 50+. Timpul de recuperare este de 3-4 zile, perioad─â ├«n care pielea este u╚Öor inflamat─â, dar pacien╚Ťii pot folosi machiaj ├«ncep├ónd cu a doua zi dup─â tratament. ├Än func╚Ťie de problema tratat─â, pot fi necesare ├«ntre 2 ╚Öi┬á 6 ╚Öedin╚Ťe de tratament, efectuate la interval de 3-4 s─âpt─âm├óni.ÔÇŁ, spune Dr. Vasilescu.

 

Ultima frontier─â

Conform speciali╚Ötilor, o combina╚Ťie de tratamente non-invazive ╚Öi minim-invazive realizate ├«ncep├ónd cu apari╚Ťia primelor semne ale ├«mb─âtr├ónirii pielii, pot am├óna necesitatea unui lifting chirurgical.

ÔÇŁLiftingul chirurgical este indicat ├«n continuare ├«n cazul unui exces tegumentar semnificativ sau a unei laxit─â╚Ťi semnificative, de cele mai multe ori dup─â v├órsta de 50-55 de ani.ÔÇŁ, confirm─â dr. Silvia St─ânculescu. Preocup─ârile pacien╚Ťilor ├«naintea unei astfel de proceduri sunt legate de riscuri, anestezie ╚Öi durere.┬á ÔÇŁBeneficiul principal este un aspect ├«ntinerit, ce se men╚Ťine o perioad─â mai lung─â. Perioada de recuperare este, ├«n medie de 4 s─âpt─âm├óni post opera╚Ťie, iar riscurile sunt cele ale oric─ârei proceduri chirurgicale de complexitate ╚Öi amploare similareÔÇŁ completeaz─â Dr. St─ânculescu.

├Äntrebarea ÔÇŁCe p─ârerea ai despre lifting-ul facial? Vei apela la aceast─â procedur─â dac─â va fi nevoie?ÔÇŁ, pe care o citeam mereu adresat─â vedetelor interna╚Ťionale, este ├«n societatea de ast─âzi una la care r─âspundem cu to╚Ťii dup─â v├órsta de 35 de ani. Avem acum libertatea de a alege exact ├«n ce m─âsur─â vrem s─â intervenim ╚Öi ce vrem s─â vedem ├«n oglind─â dup─â v├órsta de 60 de ani.┬á

Consider c─â fiecare are posibilitatea de a alege ce i se potrive╚Öte, cel mai important este s─â analiz─âm variantele disponibile ╚Öi s─â vedem ÔÇ×pros & consÔÇŁ dup─â care s─â lu─âm o decizie. ├Än multe cazuri am v─âzut rezultate bune chiar prin combinarea procedurilor, de exemplu preg─âtirea ╚Öi stimularea tenului prin terapii neinvazive, urmate de terapiile minim invazive cum ar fi variantele frac╚Ťionate sau firele resorbabile. Acestea din urm─â au un rezultat mai bun pe un ten preg─âtit ╚Öi stimulat, indiferent de v├órst─â. Alegerea v├órstei la care s─â intervenim difer─â foarte mult de la persoan─â la persoan─â deoarece avem tipuri de piele diferit─â, un bagaj genetic personal ╚Öi fiecare are un ritual diferit de ├«ngrijire a tenului, deci aspectul ├«n cele mai multe cazuri nu mai ╚Ťine cont doar de v├órst─â. Cu siguran╚Ť─â este mai bine s─â prevenim prin mici schimb─âri, cum ar fi protec╚Ťia solar─â aplicat─â corect, indiferent de sezon sau tratamente profesionale efectuate la intervale adecvate pentru a stimula ╚Ťesutul s─â se regenereze. Astfel putem am├óna momentul c├ónd vor ap─ârea ├«ntreb─ârile legate de liftingul facial.

, ,
×