Protecția solară și 5 MITURI la fel de periculoase ca lipsa ei

 1.  Pielea mai închisă la culoare sau deja bronzată, nu are nevoie de aplicarea produselor cu SPF – MIT

Aceasta este o afirmație cât se poate de falsă! Este adevărat că riscul de apariție al cancerului de piele la persoanele cu un pigment mai închis, este mai scăzut. Însă asta nu-i face imuni. Bronzarea în sine înseamnă modalitatea de protecție a organismului împotriva unei agresiuni deja suferite, agresiune ce nu se oprește odată ce ne bronzăm.

 1.  Dacă mă dau cu SPF 50, nu mă bronzez – MIT

Total greșit. Diferența dintre produsele cu SPF 30 și SPF 50 este extrem de mică și aproape că nu constă deloc în puterea protecției, cât în intervalul de timp mai scurt la SPF 30 decat la SPF 50, între reaplicări. Însă având în vedere că majoritatea persoanelor aplică greșit produsele cu SPF : în cantitate prea mică de cele mai multe ori și apoi nu mai reaplică atât de des cât ar trebui (o dată la două ore când ești pe plajă sau la piscină), protecția reală de care beneficiezi este echivalentul SPF-ului 20. Dermatologii recomandă folosirea unui SPF de minim 30 pentru expunerea datorată activităților cotidiene și SPF 50 pentru expunerea mai îndelungată.

 1.  Nu am nevoie de SPF dacă stau la umbră – MIT

Razele UV sunt prezente și la fel de dăunătoare chiar și la umbră, riscurile de arsuri fiind la fel de mari mai ales pe plajă, unde nisipul deschis la culoare reflectă razele.

 1.  Nu am nevoie să aplic SPF pe zonele acoperite de haine – MIT

Un tricou alb, de exemplu, oferă un SPF 7. Faptul că purtăm haine nu ne ferește de riscurile efectelor nocive ale soarelui, așa cum nu ne ferește nici statul la umbră.

 1.  Este suficient să aplic produse cu SPF pe față – MIT

Cancerul de piele poate apărea în orice zonă a corpului, expusă la soare. Fie că vorbim de mâini, brațe, gât, decolteu, orice parte a corpului este vulnerabilă. Mai mult decât atât, efectele îmbătrânirii premature se văd mai ales pe mâini sau decolteu, așadar pe cât e de bine să-ți protejezi fața, nu uita și de restul corpului.

Câteva propuneri de produse profesionale pe care le gasești la Avra Institute, str. Paris nr. 61A sau pe site la secțiunea #AVRAShop, cu bariere UVA și UVB, de la PCA Skin, Heliocare, Klapp sau 100%Pure ce au o putere mare de protecție și texturi prietenoase cu pielea:

 1. WEIGHTLESS PROTECTION BROAD SPECTRUM SPF 45
 2. PROTECTING HYDRATOR BROAD SPECTRUM SPF 30
 3. HELIOCARE 360 Pediatrics Mineral SPF50+
 4. HELIOCARE Advanced XF Gel SPF50
 5. IMMUN SUN FACE PROTECTION CREAM GEL OIL FREE SPF 50 KLAPP
 6. CREMĂ CU CEAI VERDE – PROTECȚIE SOLARĂ SPF30 – 100%PURE
 7. PCA SKIN Active Protection Body Broad Spectrum SPF 30

Expunerea la soare fără protecție, nu este doar periculoasă, dar este cel mai mare dușman al tinereții și frumuseții pielii!

Post a Comment

Fă o programare