Când poți să-ți injectezi botox în frunte?

Când poți să-ți injectezi botox în frunte?

Odată cu înaintarea în vârstă și mișcările musculare repetate, pielea noastră începe să își piardă din elasticitate și să se încrețească. Ridurile de expresie sunt comune la toate vârstele, iar una dintre cele mai afectate zone este fruntea. Injecția cu botox în frunte netezește ridurile, previne formarea acestora și oferă pielii un aspect mai tânăr.

Ce este botoxul?

Botox este denumirea comercială a toxinei botulinice de tip A care, atunci când este injectată la nivelul mușchilor, blochează transmiterea impulsurilor nervoase. Atunci când este folosită la nivelul frunții, mușchii se relaxează iar mișcările acestora nu mai formează ridurile de expresie. Ca primă intenție se pot trata ridurile dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte și cele situate lateral de ochi. Un alt tratament popular cu botox este cel de diminuare a transpirației la nivel axilar prin blocarea activității glandelor sudoripare.

Efectele unui tratament cu botox încep să se manifeste la o săptămână după realizarea acestuia. În general, efectele toxinei botulinice pot fi observate timp de patru luni, iar pacienții se pot bucura de efectele maxime după 5-6 săptămâni de la procedura estetică.

Când să apelezi la injecțiile cu botox?

Această formă de tratament estetic poate fi aplicată persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani și au o stare de sănătate bună. Trebuie precizat faptul că este necesară recomandarea unui medic pentru a putea programa o procedură de injecție cu botox în frunte sau în altă parte a corpului.

Momentul în care poți apela la botox depinde, într-o mare măsură, de modul în care te raportezi la propria imagine, la ridurile de expresie și dacă vrei ca acestea să fie eliminate. Numărul de injecții necesare pentru a elimina ridurile într-o zonă precum fruntea variază în funcție de cât de adânci și bine definite sunt acestea.

Este contraindicată solicitarea unui tratament cu botox pentru persoanele care sunt alergice la proteinele din laptele de vacă sau pentru femeile care sunt însărcinate sau care alăptează.

Cum te pregătești și ce presupune un tratament cu botox

Atunci când sunt realizate corespunzător, injecțiile cu botox la nivelul frunții pot oferi rezultate bune. Din această cauză tratamentul trebuie realizat de către un specialist cu experiență în domeniu. Pe lângă expertiza unui medic sunt necesare și o serie de pregătiri din partea pacienților.

Înainte de administrarea injecțiilor este indicată o discuție cu specialistul care se ocupă de caz. În cadrul acestei discuții pacienții trebuie să explice dacă au mai trecut printr-un tratament cu botox în ultimele patru luni, dacă folosesc medicamente împotriva alergiilor sau pentru a adormi. De asemenea, dacă un pacient folosește medicamente care împiedică formarea cheagurilor de sânge, dozajul acestora trebuie ajustat cu câteva zile înainte de procedură.

Pentru administrarea botoxului în mușchii de pe frunte medicii folosesc o serie de injecții, iar numărul acestora și cantitatea de substanță activă folosită variază de la caz la caz. Este recomandat ca timp de 12 ore după tratament să evităm expresiile faciale extreme, consumul de alcool și aplicarea fardului. De asemenea trebuie să evităm expunerea la soare și căldura, radiațiile UV, temperaturile joase (de îngheț) și saună, timp de 2 săptămâni după aplicarea tratamentului.

Injecțiile cu botox în frunte elimină ridurile de expresie și conferă pielii un aspect mai tânăr. Programează-ți un consult la Avra Institute și află mai multe despre tratamentele cu botox și beneficiile acestuia!