Tratament cu exfoliant chimic

Tratament cu exfoliant chimic

Un tratament facial cu exfoliant chimic, realizat corect, poate reduce liniile de expresie și ridurile, poate îmbunătăți aspectul pielii și poate elimina punctele negre.

Ce presupune un tratament cu exfoliant chimic?

Un tratament cu exfoliant chimic sau un peeling chimic este o procedură estetică care presupune exfolierea stratului superficial de piele de pe față, folosind o serie de substanțe chimice. Pielea care se reface după procedură este mai curată și mai netedă. 

Pentru fiecare tip de ten și problemă cu care pacientul se prezintă la clinică, există o formulă diferită care combină compușii chimici. La Avra Aestetic Institute, fiecare procedură de peeling chimic este personalizată în funcție de tipul de ten al fiecărei persoane și a nivelului de sensibilitate. 

Când este recomandat un tratament cu exfoliant chimic?

Un tratament pe bază de exfolianți chimici este recomandat oricând simți nevoia de revigorare a tenului. Este în special recomandat persoanelor care prezintă un ten îmbătrânit prematur, celor care au suferit arsuri solare care și-au lăsat amprenta pe piele sau celor a căror piele conține în profunzime substanțe reziduale.

Oportunitatea unui tratament cu exfoliant chimic este stabilită împreună cu specialistul din clinică. 

Pentru ce probleme de piele este recomandat un tratament cu exfoliant chimic?

Tratarea tenului cu exfolianți chimici poate fi făcută de câte ori simți nevoia de a-ți curăța tenul, la recomandarea și sub supravegherea unui specialist. 

Poți apela la exfoliere chimică atunci când: 

  • pielea ta prezintă semne vizibile de îmbătrânire;
  • ai acnee;
  • pielea ta este decolorată; 
  • suferi de hiperpigmentare;
  • prezinți afecțiuni de piele sensibilă.

Tehnica de exfolire chimică Skouras Med/PCA Skin de la Avra Aestethic Institute

Skouras Med/PCA Skin este o metodă de exfoliere chimică care stimulează producerea de celule, prin combinația unor agenți benefici, un mix de compuși activi și acizi, care nu deteriorează pielea. Formulele de peeling utilizate sunt personalizate, în funcție de tipologia tenului fiecărei persoane.

Tratamentul funcționează pe principiul reînnoirii celulelor. Procesul de regenerare naturală a pielii se întâmplă la aproximativ 30 de zile. Însă, de multe ori, celulele moarte nu sunt îndepărtate în totalitate, ceea ce duce la încărcarea porilor sau descuamarea pielii.

Prin exfoliere chimică, pielea îndepărtează mai ușor celulele moarte și aduce la suprafață celule noi, care elimină aspectul de piele îmbătrânită. 

Tratamentul cu produse Skouras Med/PCA Skin se realizează în exclusivitate la Avra Aesthetic Institute și este personalizată în funcție de fiecare tip de ten. Procedura provoacă un disconfort minim sau deloc și are un efect de decojire cu vizibilitate minimă. 

Cum te pregătești pentru un tratament cu exfoliant chimic?

Întâlnirea cu specialistul care îți va face tratamentul va presupune un examen clinic dar și o discuție care include:

  1. Revizuirea istoricului tău medical.
  2. Așteptările pe care le ai în urma tratamentului – îți va spune dacă sunt realiste sau nu.

De asemenea, înaintea tratamentului, este recomandat să: 

  • eviți expunerea intensă la soare;
  • eviți efectuarea de tratamente cosmetice;
  • să nu folosești produse cu substanțe active (retinol, acid glicolic etc) minim 4 zile înainte.

Rezultatele unui tratament cu exfoliant chimic

Principalul rezultat al unui astfel de tratament este o piele curată și strălucitoare, care și-a pierdut aspectul de oboseală celulară și îmbătrânire prematură. 

Tratamentele cu exfoliant chimic elimină celulele moarte, permițând pielii să „respire” și să aducă la suprafață celule noi, sănătoase. Micșorează dimensiunea porilor, ajută la tratarea acneei, ascunde ridurile, iar pielea ta va putea absorbi mai bine produsele de îngrijire pe care le folosești în mod curent. 

Procedura nu presupune timp de recuperare, însă este indicat să eviți căldura în zona feței sau cauzele care provoacă transpirație timp de 24h. 

Recapătă-ți strălucirea și asigură-te că pielea ta este sănătoasă și cu un aspect tânăr. Te așteptăm la Avra Aesthetic Institute!

Post a Comment

Fă o programare