Lifting facial nechirurgical: tipuri, beneficii și indicații

La ce te gândești când auzi expresia „lifting facial nechirurgical”? Ai încredere în promisiunile metodelor de tratament revoluționare, pentru pielea ta? În articolul de față îți vom da mai multe motive ca să o faci.
Trecerea timpului și gravitația par să meargă mână în mână, când vine vorba despre pielea ta. Observi un efect de „cădere” a pielii, de lăsare, care este cu atât mai deranjant cu cât apare într-o zonă expusă, ca de exemplu la nivelul feței. Pentru această problemă, chirurgia estetică a venit cu soluții numeroase de lifting facial prin care este eliminat excesul de piele.

Poate că nu îți dorești să apelezi la bisturiu, ci visezi să obții un efect asemănător printr-o altă metodă, mai puțin invazivă. Vestea bună este că, în ultimii ani, au apărut pe piață tot mai multe soluții de lifting facial nechirurgical, de avantajele cărora poți beneficia din plin.

Lifting facial nechirurgical: ce înseamnă?

Poate ar părea surprinzător, însă este important să știi că și chirurgii esteticieni realizează multe proceduri de lifting facial nechirurgical, de câțiva ani buni. Aceste proceduri de lifting facial au avansat, iar gradul lor de performanță și de siguranță a crescut și el.

Evitarea operațiilor estetice este posibilă, în prezent, cu ajutorul unor metode alternative de lifting facial nechirurgical, care promit să îți șteargă cu succes câțiva ani de pe chip. Pielea ta va deveni mai fermă, mai tonifiată. Un lifting facial nechirurgical reprezintă o combinație a unor proceduri minim-invazive și nechirurgicale, special gândite ca să rejuveneze pielea, să îi redea tonusul și fermitatea.

Comparativ cu un lifting facial chirurgical, tehnicile nechirurgicale nu necesită incizii, iar pacienții vor pleca acasă după tratament, disconfortul post-procedură fiind redus și de scurtă durată.

Când este recomandat un lifting facial nechirurgical?

Dacă îți dorești o procedură minim-invazivă care să te ajute să îți ascunzi vârsta și care să lase un aspect natural, un lifting facial nechirurgical ar putea să fie tocmai ce ai nevoie.

Această opțiune este potrivită pentru tine, în special dacă nu te împaci cu gândul unui lifting chirurgical care presupune o perioadă de internare, anestezie, precum și o etapă postoperatorie, cu edeme și echimoze. Cu alte cuvinte, dacă îți dorești un efect sigur de lifting facial, dar fără condițiile aferente metodei chirurgicale.

Fiecare pacient este unic și are nevoi diferite, astfel încât procedurile variază și este important, înainte unui lifting facial nechirurgical, să iei decizia alături de un specialist.

Beneficiile unui lifting facial

Indiferent prin ce metodă ar fi realizat, la Avra Aesthetic Institute, lifting-ul facial nechirurgical este ușor, nu implică durere și nici nu necesită perioadă mare de recuperare. Efectele unui lifting facial nechirurgical sunt vizibile și de durată, chiar dacă nu se apelează la operație.

La Avra Aesthetic Institute sunt disponibile o varietate de proceduri care te scapă de laxitatea pielii, de riduri și de linii fine, îți îmbunătățesc aspectul buzelor și al obrajilor, micșorează porii dilatați și îți șterg de pe chip coșurile și semnele postacneice. Totodată, unele proceduri refac volumul facial, în mai multe zone ale chipului.

Un lifting facial nechirurgical are și alte beneficii: te ajută să scapi de pielea lăsată, îți modelează conturul feței și al gâtului, ridică și arcuiește sprâncenele, precum și colțurile gurii, rezolvă problema pleoapelor căzute și chiar pe cea a bărbiei duble, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Dacă avantajele unui lifting facial nechirurgical mai sunt, dincolo de cele enumerate, și rapiditatea, disconfortul minim, precum și avantajele economice, fiindcă procedurile costă mai puțin decât o operație estetică, se poate spune că există, în schimb, și unele dezavantaje: efectele sunt moderate, uneori este necesar să le repeți, după o perioadă, ceea ce înseamnă și o creștere a costurilor, pe termen lung.

Tipuri de lifting facial nechirurgical

Te invităm să descoperi care sunt cele mai căutate și benefice proceduri non-invazive cu efect de lifting facial, în centrul Avra Aesthetic Institute.

Fillerele dermice

Printre cele mai populare metode de lifting facial nechirurgical se află fillerele dermice. Acestea sunt substanțe care se injectează și care pot să restaureze volumul pierdut, la nivelul obrajilor, al tâmplelor, buzelor, sub ochi etc.

Fillerele dermice au un efect de rejuvenare și de ridicare a pielii, precum și de reducere a ridurilor și liniilor fine. Fillerele dermice care asigură un lifting facial conțin acid hialuronic, printre ingrediente, și hidratează pielea, efect care durează între șase luni și un an. Aceste tratamente trebuie repetate periodic.

La Avra, fillerele dermice cu acid hialuronic Juvederm îmbunătățesc natural trăsăturile feței și stimulează producția de colagen.

Datorită prezenței substanțelor benefice pielii, un lifting facial nechirurgical obținut cu ajutorul fillerelor reușește să redefinească volumul facial, efect care poate să fie completat de alte proceduri nechirurgical precum injecțiile cu botox, microneedling-ul sau diferite tipuri de peeling chimic.

Procedura de injectare durează maximum o oră, iar rezultatele sunt imediate.

Mezoterapia cu acid hialuronic

Această metodă de tratament inovator de bio-revitalizare are un efect de lifting facial nechirurgical, de hidratare. Mezoterapia cu acid hialuronic previne îmbătrânirea prematură a pielii și este folosită ca opțiune pentru persoanele care nu doresc încă să apeleze la folosirea fillerelor dermice sau care doar doresc să mențină sau că completeze efectul acestora.

Mezoterapia înseamnă, mai exact, injectarea unor amestecuri de substanțe benefice pielii doar la nivelul mezodermului, care este stratul mijlociu al pielii. În această zonă are loc o serie de procese biologice esențiale. Substanțele respective pot fi introduse în piele fie cu ajutorul unor ace, fie cu ajutorul unor aparate, fără ac.

La Avra Aesthetic Institute, o formă de mezoterapie este tratamentul cu Profhilo, care conține acid hialuronic într-una dintre cele mai ridicate concentrații de pe piață, la ora actuală. Astfel, prin stimularea colagenului și a elastinei din piele, se asigură un efect de rejuvenare și de lifting facial nechirurgical.

Lifting facial nechirurgical cu fire biodegradabile

Montarea de fire biodegradabile sau resorbabile, după cum se mai numesc, este o metodă de lifting facial nechirurgical care a căpătat popularitate în ultimii ani. Asigură un efect natural, discret, ridică pielea și îi redă fermitatea.

La Avra, un lifting facial nechirurgical cu fire resorbabile Silhouette Soft este o procedură de rejuvenare facială recomandată în special în jurul vârstei de 40 de ani, când pielea începe să își piardă din fermitate. Tratamentul cu fire resorbabile se realizează printr-o procedură minim invazivă. Cu ajutorul unor ace subțiri se introduc fire resorbabile în stratul de grăsime al pielii.

Firele Silhouette Soft folosite la Avra au o compoziție prin care repoziționează țesuturile care, în mod natural, au tendința să „cadă”, în procesul de îmbătrânire, asigurând, în acest fel, un efect de lifting facial.

Liftingul facial cu fire biodegradabile nu afectează mobilitatea și expresivitatea feței. Acest tratament durează în jur de 45-60 de minute, în funcție de numărul de fire necesare, de la caz la caz, și necesită anestezie locală. Efectul de lifting se poate crea și în zona gâtului.

Liftingul facial cu fire resorbabile nu lasă semne inestetice și este de durată.

Tratamentul Exilis Ultra pentru rejuvenarea facială și a gâtului

Pierderea volumului pielii și lăsarea acesteia sunt primele semne ale îmbătrânirii pe care un lifting facial nechirurgical cu BTL Exilis Ultra le rezolvă. Acest protocol de întinerire pentru lifting facial nu implică ace, nici anestezie. Tratamentul BTL Exilis Ultra folosește puterea undelor de radio-frecvență și a ultrasunetelor, putând fi folosit în siguranță, deopotrivă de femei și de bărbați, în zona din jurul ochilor, a gurii, pe obraji, bărbie, pe linia maxilarului, gât și pe decolteu.

În urma unui lifting facial, prin această metodă, vei observa atenuarea ridurilor, îmbunătățirea conturului feței, îmbunătățirea texturii pielii, iar tenul tău va căpăta luminozitate și prospețime.

Protocolul de lifting facial nechirurgical BLT Exilis Ultra este rapid și are efecte vizibile chiar de la primele ședințe. Cele mai bune rezultate se observă după aproximativ 6-8 ședințe de tratament, fiecare sesiune fiind programată la 7-10zile.

Acest tratament nu necesită o perioadă de recuperare, dar specialistul îți va recomanda o bună hidratare în zilele de tratament și ulterior.

Efect de lifting facial cu Venus Viva

Un sistem dermato-estetic non-invaziv precum Venus Viva DiamondPolar are un rol major în liftingul facial nechirurgical și în rejuvenare. Acest tratament non-invaziv poate fi folosit pe față, gât, decolteu și mâini.

Protocolul se recomandă dacă îți dorești un efect vizibil de lifting facial, dacă ai tenul tern și pielea laxă. Venus Viva DiamondPolar folosește Radiofrecvența (RF) multipolară și Câmpurile electro-magnetice pulsate, stimulând producerea colagenului nou și a elastinei, ceea ce redă fermitatea și elasticitatea pielii.

Tratamentul de lifting facial nechirurgical cu Venus Viva DiamondPolar are rezultate remarcabile, chiar de la prima ședință, nu implică disconfort și nu necesită recuperare. Te poți reîntoarce imediat la activitățile tale obișnuite.

De ce sa alegi lifting facial nechirurgical la Avra?

Avra Aesthetic Institute este un centru de top, specializat în sănătatea și frumusețea pielii. În cadrul institutului estetic Avra, vei putea beneficia de cele mai avansate tehnici de rejuvenare a pielii și de cele mai bune tratamente cu efect de lifting facial nechirurgical.

Specialiștii Avra îți stau la dispoziție, alături de cele mai noi aparate din domeniul frumuseții pielii și al procedurilor minim-invazive, cu efecte care îți vor depăși așteptările. Fiecare tratament efectuat la Avra de către specialiștii noștri este personalizat, în funcție de nevoile pielii tale și iau în considerare proprietățile pielii, stilul tău de viață și tipul tău de corp.

Fă o programare